Николай Бареков няма да се кандидатира за евродепутат

Новини
1

Николай Бареков твърдо „за” Пакета „Мобилност”, ще отстоява до последно правата на наемните работници в България, против влизането на България в Еврозоната, няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица, преговорите с АТАКА продължават, Патриотите се явяват самостоятелно, цепят се за предстоящите избори. Това стана ясно по време на конференция, организирана от него и и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

Като единствен,  застанал категорично на страната на наемните работници, Бареков благодари на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за това, че са запазили неутралитет в създалата се кризисна ситуация около гласуването на Пакета „Мобилност” в Европейския парламент. „Министър-председателя дори ми се обади за чуе аргументите ми, като отчете, че са разумни и трябва да се извадят на масата и да се върви към един истински дебат”, обяви евродепутатът пред пълна зала с млади членове и симпатизанти.

„Средната заплата на един тираджия у нас е около 2000 евро, реалният осигурителен доход обаче е 260 евро, освен това, масово тези хора се прибират на родна земя и виждат семействата си един път на 11 месеца”, заяви в защита на позицията си и призова колегите си противници на Пакета „Мобилност” Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро, да се качат на тировете и да установят сами условията на живот на наемните работници по международните пътища.

„Демографският  проблем, който е освен за България, ще бъде решен само тогава, когато българинът получи европейски доходи и европейски условия на труд”, категоричен е той.

От изявлението му стана ясно още, че е склонен да промени позицията си при две условия  – „незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20 % и второ – всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат”.

Бареков се обяви и за изкореняване на порочната практика у нас хора да дават качествен труд срещу минималната работна заплата.

В противовес на критики на политическите си противници, че ако Пакетът бъде приет, то българските превозвачи ще фалират и шофьорите ще останат без работа, евродепутатът обясни, че това няма как да стане.

По думите му в момента българските тираджии работят за 2 000 евро заплата и се прибират у нас веднъж на 11 месеца, ако превозвачите фалират – „шофьорите ще намерят работа в Западна Европа, ще взимат по 8 000 евро заплата, които пари ще връщат в България и ще се прибират всеки месец при семействата си, заради желязната нормативна уредба в тези страни”. Бареков призова още едрите превозвачи да продадат скъпоструващите си Ламборгинита и Поршета, които по думите при някои от тях наброяват 10-20, и да вдигнат заплатите на своите работници.

Николай Бареков се обяви категорично и против влизането на България в Еврозаната. По думите еврото далеч не е панацея и няма да повиши стандарта у нас, както твърдят неговите защитници, а напротив –  загубване на национална идентичност, глад, мизерия и  драстично повишаване на външния дълг, прогнозира евродепутатът.  В аргумент уточни, че не случайно едни от най-развитите икономики в Европа са запазили националните си валути – Полша, Унгария, Дания.

По време на конференцията стана ясно още, че Бареков категорично няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица. „Диалогът е подновен, преговорите с ПП АТАКА и лидера й Волен Сидеров продължават”, обяви той и разкри, че от разговори с европейските консерватори е научил, че патриотите са взели решение и ще се явят разцепени на предстоящите избори.

loading...

Браво пич! За пръв път да откриеш истината сам. Недей разчита на никой , защото който е захапал кокала трудно го пуска.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Богатството на Илън Мъск се увеличи с 6 милиарда долара само за ден

Илън Мъск стана седмият най-богат човек в света. Състоянието на създателя на „Тесла” се е увеличило с повече от 6 милиарда долара само в петък. Причината е, че акциите на компанията му скочиха драстично, предаде Нова телевизия. Така 49-годишният милиардер, който е основен акционер и в космическата компания SpaceX, задмина …

Новини
Томислав Дончев: Президентът поиска цялата власт, но какво ще прави с нея?

Правителствното не иска оставката на президента, това обяви вицепремиерът Томислав Дончев. „Това би ни вкарало в още по-институционална криза. Искам той да си изкара мандата. Въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите, които той изразява публично“, каза той. Дончев обаче постави няколко въпроса, породени от днешното изказване на …

Новини
Съвет от специалисти: Преборилите коронавируса да спрат пушенето

Пациентите, преболедували коронавирусна инфекция, трябва задължително да спрат цигарите под всякаква форма, ако искат да опазят белите си дробове от трайните увреждания, които последствията от вируса могат да причинят. Това съветват руски пулмолози, предаде Actualno.com Пушенето – макар и с неговите алтернативни варианти като наргилета, електронни цигари и наргилета може …