fbpx

Никой не търси Боян Петров, твърди алпинист от базовия лагер под Шиша Пангма

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН ПЕТРОВ

Снимка Фейсбук

Никой не търси изчезналия в Хималаите алпинист Боян Петров. Заради тежките метеорологични условия спасителната операция е невъзможна, а информацията, че шестима непалци и китайци го издирват, не отговаря на истината.

Това обяви алпинистът Себастиано Валентини, който е част от експедицията на българина за покоряване на връх Шиша Пангма и в момента се намира в базовия лагер. С него се е свързал журналист от в. „България днес“ чрез сателитната връзка.

Валентини опровергава информациите от последните два дни, че шестима шерпи търсят алпиниста, като са стигнали до лагер 1 във вторник, където не са го открили, и са се отправили към лагер 2 в сряда.

„Атмосферните условия са много лоши. Нямаме никакви новини за Боян. Ветровете са изключително бурни. Надяваме се утре (днес – б.р.) времето да е по-добро“, казва пред българския вестник катерачът.
Попитана от изданието дали е в течение на тази информация, приятелката на Петров Радослава Ненова казва, че не е е контакт с Валентини и са ѝ подавали информация, че спасители търсят Боян.

Валентини се е срещал с българина и по време на изкачване на К2 през 2014 г., припомня „България днес“. Според него Петров е много опитен и все още има шансове да бъде открит жив.

Днес стана ясно, че все още хеликоптерите не са излетели от Катманду, за да се включат в издирването по въздух. Договорено е две машини да излетят при подходящи условия, като единият хеликоптер да носи резервно гориво.

Днес за пръв път от дни времето се е подобрило и се очаква спасителите да започнат акцията.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!