fbpx

Никога не правете тази грешка в Дубай и ОАЕ – голяма обида е

Почивките в Дубай стават все по-популярни сред туристите от цял свят. Те, обаче, трябва да бъдат много внимателни с поведението си в Обединените арабски емирства, тъй като там действат местни правила и обичаи, различни от европейските.

Има едно нещо, което трябва да избягвате да правите, когато си взаимодействате с местни жители. Може би е изненадващо, че то не е свързано с религиозните порядки или облеклото на жените, както мнозина биха си помислили, пише pochivka.blitz.bg.

Невероятно, но Лима е гастрономическата столица на света

Почивката в Дубай винаги се очаква с нетърпение заради обещанието за гарантирано слънце, впечатляваща архитектура и лукс на високо ниво. Много е важно, обаче, да не се забравя, че начинът на живот в Дубай и останалата част на ОАЕ може да се различава страшно много от този в западния свят.

Ето едно правило, което е много важно да се спазва. Нещо, което в другите страни се възприема за нормално, предизвиква проблеми в ОАЕ.

За туристите, които смятат да се подложат на диета и да намалят храната, това ще се окаже много трудно в Дубай. Причината е, че ако откажете предложена ви храна, това се счита за изключително грубо.

Говорител на саудитската туристическа компания Almosafer обяснява пред британския „Експрес“: „Трябва да приемете храна или напитка всеки път, когато ви се предлага. Ако кажете „Не, благодаря“, това може да бъде обидно, защото предполага, че не харесвате храната, която са ви осигурили“.

„Забележете, това, което се счита за най-хубавата част от ястието – например месото, обикновено се сервира накрая, така че не посягайте към него докато не ви предложат“, добавя той.

Освен това, нещо, което се счита за нормално в много държави – да си „оближете“ чинията в знак на това, че сте изключително доволни от храната и като комплимент към готвача, не се възприема по същия начин в Дубай.

„Признак на добри маниери е да оставите малко храна в чинията си в края на храненето. Традиционно се смята, че празната чиния е на глад. Също така се предполага, че домакинът не е успял да ви нахрани достатъчно“, добавя експертът.

Ястията, които са популярни в Дубай, може да изненадат мнозина от европейците.

В ОАЕ камилското месо се яде. То е по-твърдо от говеждото, но вкусът е подобен на телешко с лек сладникав оттенък.

Друго обичано ястие, което може да накара европейците да извърнат носове, е сварени в гърне агнешки тестиси. Въпреки странните си съставки, то се готви в цвърчащо олио и смес от традиционни подправки.

Още едно важно правило от етикета за маса е да не си издухвате носа. „Не си духайте носа на маса. В някои страни това се счита за силно обидно и проява на лоши маниери. Няма никакъв проблем, обаче, да си почистите зъбите с клечка“, съветва експертът.

Абе като гледам тия идиоти са построили комунизма и се кефят

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!