Нетаняху посрещна топло Борисов в Ерусалим, „приятелю мой“ му каза той (видео)

Новини

Бенямин Нетаняху посрещна изключително топло и с думите „приятелю мой“ българският премиер Бойко Борисов в Ерусалим.

Двамата дадоха съвместен брифинг минути преди да започне втората им срещата.
Припомняме ви, че Борисов е на двудневнопосещение в Израел. За първи път Борисов се срещна с Нетаняху, когато бе в израелската държава през юни месец, пише novini.bg.

На брифинга стана ясно, че България ще открие консулство в Ерусалим. „Надявам се, че това е първата крачка в посока установяване на българско посолство в Ерусалим“, заяви Нетаняху.

„Най – ценното обаче е отношението на симпатии и почит, което таи нашият израелски народ към българския. Ние сме част от една и съща цивилизация. Тази цивилизация в момента е подложена на атаки. Организации на радикалния ислям атакуват нас, атакуват араби, атакуват европейци, атакува американци, атакуват всички“, каза Нетаняху и поясни, че се надява в рамките на разговорите си с Борисов да се фокусират и върху темата как да се борят за един по-добър свят.

„Трябва да положим големи усилия да се фокусираме върху мозъка на хората, върху това, което мислят, защото вече заради интернет нямаме граници. Технологиите напреднаха – дронове, самолети, ракети, в същото време с едно хвърчило могат да се направят големи поразии. Трябва да обясним, че религията е важна за всеки един от нас и най – важното е мирът и толерантността“, заяви Борисов.

„По линия на двустранните ни отношения до края на годината трябва да направим в България смесено заседание, което може и да е в по-гъвкава форма“, обяви още Борисов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„България днес“: Слави Трифонов е бесен на екипа си за забранените символи, че не са проверили

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП „Няма такава държава“. Отказът си Софийски градски съд мотивира с чл. 5 от Закона за политическите партии. Символът на партията на Дългия изобразява длан с цветовете на …

Новини
Посрещаме 2020-а с 12 официални неработни дни

С изпращането на старата година, от която остават едва 21 дни, много хора започват да се интересуват как ще почиват през следващата календарна година. Традиционно 2020 г. няма да остане без празници, а за това свидетелства големият набор от почивки, които ще има през следващите 365 дни. През високосната 2020-а …

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …