Нетаняху посрещна топло Борисов в Ерусалим, „приятелю мой“ му каза той (видео)

Новини

Бенямин Нетаняху посрещна изключително топло и с думите „приятелю мой“ българският премиер Бойко Борисов в Ерусалим.

Двамата дадоха съвместен брифинг минути преди да започне втората им срещата.
Припомняме ви, че Борисов е на двудневнопосещение в Израел. За първи път Борисов се срещна с Нетаняху, когато бе в израелската държава през юни месец, пише novini.bg.

На брифинга стана ясно, че България ще открие консулство в Ерусалим. „Надявам се, че това е първата крачка в посока установяване на българско посолство в Ерусалим“, заяви Нетаняху.

„Най – ценното обаче е отношението на симпатии и почит, което таи нашият израелски народ към българския. Ние сме част от една и съща цивилизация. Тази цивилизация в момента е подложена на атаки. Организации на радикалния ислям атакуват нас, атакуват араби, атакуват европейци, атакува американци, атакуват всички“, каза Нетаняху и поясни, че се надява в рамките на разговорите си с Борисов да се фокусират и върху темата как да се борят за един по-добър свят.

„Трябва да положим големи усилия да се фокусираме върху мозъка на хората, върху това, което мислят, защото вече заради интернет нямаме граници. Технологиите напреднаха – дронове, самолети, ракети, в същото време с едно хвърчило могат да се направят големи поразии. Трябва да обясним, че религията е важна за всеки един от нас и най – важното е мирът и толерантността“, заяви Борисов.

„По линия на двустранните ни отношения до края на годината трябва да направим в България смесено заседание, което може и да е в по-гъвкава форма“, обяви още Борисов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 7 април: Раците потайни, нови запознанства за Лъв

lamqta.com Овен Що се отнася до любовта, в живота Ви е настъпило благодатно време, но това съвсем не значи, че нямате желание да надникнете зад ъгъла, за да разберете какво следва след това. Нима е справедливо да поощрявате следващия на опашката, докато все още съществуват сегашните Ви отношения? Опитвайки се …

Новини
Депутати и министри няма да получават заплати до края на извънредното положение

Депутатите, членовете на Министерския съвет, членовете на политическите кабинети и ръководителите на държавни агенции няма да получават възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение. Това реши парламентът. Предложението направи Красимир Ципов от ГЕРБ след края на дебатите по промените в закона за мерките при извънредното положение. „За“ гласуваха …

Новини
България забранява и влизането на пристигащите от 12 държави от ЕС чужденци

Здравният министър издаде заповед, с която се въвежда временна забрана за влизането на територията на България. Със заповедта се въвежда и ред за поставяне под карантина. Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги, информира Инвестор. Временно се забранява на граждани от трети …