fbpx

Находка! Подлез изникна под съборените бараки срещу училище „Димчо Дебелянов“

Снимка: Varna24.bg.

Истинска находка изникна при оглед на терена, където трябва да изникне новият кът за отдих до Юнашкият салон.

Оказа се, че под руините на съборените бараки „дреме“ подлез, изграден преди години, за да свързва зоната с двора на близкото училище „Димчо Дебелянов“, съобщава Varna24.bg.

Дали подземното съоръжение ще бъде приведено в използваем вид и пуснато за пресичане на учениците към зоната, където ще бъдат поставени пейки и цветя, не е ясно.

По информация на търговци, работещи в близост до терена, Община Варна е завела иск за 80 000 лв. срещу бившите собственици на търговски обекти за това, че не са премахнали сами изградена бетонна платформа. Те от своя страна пък заявили, че когато са купували обектите си са платили само за бараки, дограми и не са ставали реално собственици на тази платформа.

Припомняме, че неотдавна от Община Варна съобщиха, че на мястото на съборените търговски обекти ще бъде сътворена прекрасна зона за отдих.

Теренът с обща площ 913 кв. м включва пространството около Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. „Христо Ботев“, на запад с ул. „Бачо Киро“, на юг с ул. „Русе“.

Проектът предвижда изграждането на четири тераси, които са свързани помежду си чрез стъпала и рампи, зона за отдих, озеленяване и поставяне на паркова мебел. Ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания.

По източната граница на имота е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. По северната и западната граница са предвидени кашпи с жив плет. Монтирани ще бъдат метални кошчета за боклук и осветителни тела

Някои варненци обаче изразиха мнение, че това не е най-подходящото място за релакс, като се има предвид непосредствената близост до натоварената и запрашена улица.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!