fbpx

Мъск не спира да привлича вниманието върху себе си. Недоволен е от спасителна операция в Тайланд

реклама

Основателят на Space X и Tesla Илон Мъск поиска да се направи проверка на операцията по спасяването на децата в Тайланд. Той бил недоволен, че ръководителят на операцията отказал да използва неговата мини подводница, пише The Guardian, цитиран от Dnes.bg.

Спасителят счел, че машината е непригодна за тези условия, в които се провежда спасителната операция. „Въпреки че оборудването им е технологично изтънчено, то не отговаря на нашата мисия да отидем в пещерата“, казал Наронгсак Осанаткорн пред репортери.

В отговор на това Мъск го нарече недостатъчно компетентен, тъй като не може да е експерт по тези въпроси. Милиардерът също така публикува изображение на негова електронна кореспонденция с британски водолаз – Дик Стантън, който поискал бизнесменът да продължи да работи върху подводницата.

реклама

Във вторник, 10 юли бяха изведени и последните петима от пещерата в Тайланд. Те бяха последните от групата, състояща се от 13 души, блокирани под земята.

Бедстващи бяха група ученици на възраст от 11 до 16 години и треньора им по футбол. Те влезли в пещерата от северната й част, където била суха, но скоро дъждовете я наводнили и напълнили с камъни. Операцията за тяхното търсене продължи 10 дни. Хората бяха намерени живи четири километра от входа на пещерата.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …