Мъж си купи употребяван джип, но откри скривалище с пари в багажника и…

Новини
1

Куриозен и едновременно с това изключително необикновен случай на покупко-продажба на употребяван автомобил се разпространява в мрежата. Разказва го автоблогър с цел да чуе мнението на читателите, за да може и други, които изпаднат в подобна ситуация да знаят какво да направят. 

Ето какво разказва блогърът:

Мой приятел реши да си купи употребяван кросоувър или SUV. Продаде старата си кола, събра още малко пари, прерови куп обяви и си хареса Toyota Land cruiser 100.

Легендарна кола, много надеждна и все още актуална. След няколко огледа той се спря на един черен всъдеход, който за годините си изглеждаше повече от прилично. Имаше само един минус – бившият му собственик. Той беше от типичните представители на една особена класа – късо подстриган, с борческо телосложение.

От друга страна документите и Тойотата бяха напълно изрядни и сделката се състоя. Доволният продавач се избави от стария си джип и отпраши на G-класа, моят приятел се сдоби с колата на мечтите си.

Като цяло историята трябваше да завърши така, но се появи едно но.

Приятелят ми откара придобивката си в сервиз, където имаше познати, за да провери детайлно още веднъж всичко по колата. Тя наистина се оказа в перфектно техническо състояние, а освен това изскочи и приятен на пръв поглед сюрприз.

Когато разглобиха багажника, за да сменят две тон колони с по-нови, приятелят ми забеляза зад свалените пластмасови панели някакъв пакет.

Измъкна го, отвори го, а вътре 3000 долара. Как се се оказали там тъмна Индия. Може би бившият собственик на колата да си ги е заделил за черни дни и да ги е забравил. А може би са мръсни пари от някоя криминална сделка. Много съмнителна работа.

Така приятелят ми, вместо да се радва на находката, взе да си блъска главата какво да прави с тези пари.От една страна искаше да звънне и върне парите на мъжа, от който купи колата, но пък той може би не беше първият ѝ собственик.

От друга страна никак не му се искаше да си присвои тези долари, защото кой знае какви мрачни истории може да стоят зад тях.

Сега вече мисли дали да не разглоби колата изцяло. Притеснява се, че вътре в нея може да има още скривалища и то не с пари, а с дрога, например.

Такава с две думи е тази нестандартна история с отворен финал. А вие как бихте постъпили, ако сте на мястото на моя приятел…/auto.blitz.bg

loading...

Колата си я купил,а това си му е на късмет! Парите не миришат и по-малко шум!Като се жениш и булката се окаже богата наследница да я връщаме ли!Господ си знае работата и не се бъркайте в делата МУ!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …