Мъж отседна в пловдивски хотел, а сега чака 50 бона, защото…

Новини

Гневен клиент на хотел, намиращ се на Главната улица на Пловдив, е поискал солидно обезщетение заради престоя си. Мъжът е пуснал жалба в Административния съд под тепетата, с която е поискал правна помощ, пише trafficnews.bg.

В мотивите му е записано, че от стаята му липсват вещи, условията били лоши, а управителят е „упражнил тормоз” по време на престоя му.

Жалбоподателят е получил писмо от IV РУ с което е уведомен, че в ползваната от него стая не е извършван оглед, претърсване или изземване и че следва да насочи претенциите си към управата на хотела.

В жалбата на мъжа още е споменато за претенция от 50 000 лева срещу управителя на хотела, която допълнително щял да пише.

Въпреки че мъжът е платил таксата си в съда и е дал своите мотиви, магистратите са го отрязали от получаване на правна помощ. Според тях въпросното производство не се отнася към конкретния съд, тъй като няма издаден административен акт и трябва да насочи претенциите си към други органи, които са компетентни.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Поскъпна „потребителската кошница“, плащаме с 6 лева повече от миналата година

С 6 лева по-скъпа е потребителската кошница през настоящата година отколкото миналата по това време. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Иванов от Държавната комисия по стокови борси и тържища. По думите му причината за поскъпването е основно в лошото време, което е оказало много по-голямо влияние върху цените …

Новини
Николай Витанов от БАН: Ако случаите на COVID-19 надвишат 300 на ден, здравната система ще се претовари

кадър: БНТ Във втория пик на първата вълна на коронавируса сме. Есента се очакват 10 000 регистрирани в България. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов от БАН, ръководител на екипа, който дава данни, изчислява анализи в помощ на Националния оперативен щаб. „От известно време говоря, че ще стигнем петцифрено число …

Новини
С каубойски танц и кънтри музика посланикът на САЩ Херо Мустафа покани всички да празнуват 4 юли онлайн

С каубойска шапка и ботущи, под звуците на кънтри музика, американският посланик Херо Мустафа отново прояви таланта си на танцьорка. Този път поводът е националният празник на САЩ, 4 юли. С видео, публикувано на страницата на дипломатическата мисия във Фейсбук, тя оправя покана за онлайн парти по повод Деня на …