Мъж отседна в пловдивски хотел, а сега чака 50 бона, защото…

Новини

Гневен клиент на хотел, намиращ се на Главната улица на Пловдив, е поискал солидно обезщетение заради престоя си. Мъжът е пуснал жалба в Административния съд под тепетата, с която е поискал правна помощ, пише trafficnews.bg.

В мотивите му е записано, че от стаята му липсват вещи, условията били лоши, а управителят е „упражнил тормоз” по време на престоя му.

Жалбоподателят е получил писмо от IV РУ с което е уведомен, че в ползваната от него стая не е извършван оглед, претърсване или изземване и че следва да насочи претенциите си към управата на хотела.

В жалбата на мъжа още е споменато за претенция от 50 000 лева срещу управителя на хотела, която допълнително щял да пише.

Въпреки че мъжът е платил таксата си в съда и е дал своите мотиви, магистратите са го отрязали от получаване на правна помощ. Според тях въпросното производство не се отнася към конкретния съд, тъй като няма издаден административен акт и трябва да насочи претенциите си към други органи, които са компетентни.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …