fbpx

Мрежата завря: Кошмарни празници в Банско, няма персонал и никой не иска да работи, гледат те като касичка…

www.informiran.net

Покрай празниците в Банско, според мнението на хората в социалните мрежи в курортният град персонала по хотели и заведения е кът, а там където го има не иска да работи. Кошмарни празници, така описва своята Коледа в Банско една млада майка, решила да посрещне празника Рождество Христово със семейството си там. Публикуваме без редакторска намеса:
“ В просперираща България май само цените в родните ни курорти са проспериращи. За пореден път решихме и тази година да посрещнем Коледа в Банско, но уви това ще ни е за последен път, не защото не харесваме България, а защото да плащаш цени като в тези в Алпите се очаква да получиш и поне малко уважение.

Уви това не е така, от паркинга пред хотела, който се плаща, няма значение че си платил и стая или апартамент на стойност над 150 лева, до пистата където чаят ти е 7 лева бройката, навсякъде никакво уважение, няма усмихнат персонал, всеки те гледа като касичка, от която може да изкара някой лев и толкова. Не дай си боже да се разболееш, преглед при лекар започва от 70 лева, а ако трябва да те откарат с линейка до Благоевград ще се бръкнеш с едни още 300 лева.

Преди време един министър беше казал, че карането на ски е скъпо удоволствие, но явно само и единствено в България да караш ски през зимата е споходено от това едва ли не да си оправяш сам хотелската стая, защото персонала го няма по няколко дена, а ако искаш примерно да си купиш нещо в шест часа от магазин в курорта с ужас ще установиш, че такъв отворен няма, както няма и денонощна аптека, но това кой го интересува, важно е на обед чая да ти струва седем лева на пистата, а ако не си доволен има и по евтин около 4 лева в хотела и всичко това в Банско, където улиците на града все още не са почистени от последният паднал сняг, а ако ти трябва полицейско управление, няма да го намериш с навигацията на колата си, но пък ако успееш да попиташ някой местен, може и да те упътят.
И всичко това в Европа, и всичко това се нарича курорт, само че явно тези които искат да правят бизнес в този курорт в лицето на държавата ни отдавна са абдикирали от курорта и са го оставили на онези с хотелите и кръчмите, които си мислят, че ние туристите сме им длъжни.
Всъщност ако имаха нормални услуги и нормални цени, надали щеше да ми направи такова впечатление всичко, но липсата на нормално човешко отношение понякога ти отваря очите за всичко, което се случва в България. Е да има и такива като нашите родни политици и технитесемейства на които в хотелите им се обръща внимание, но господа и госпожи собственици на хотели, магазини и кръчми в Банско не всички сме политици.

Затова вземете най – накрая си намерете, внесете или там каквото се сетите персонал, образован, който знае за какво е на работа, защото това което видях аз беше само невежество и безобразие с което посрамвате България.
Може ли в международен курорт според вашите разбирания половината, че и повечето персонал да не говори поне първо ниво английски, може ли да ходят на работа облечени в анцузи и не на последно място може ли, когато някой поиска да поговори с някой управител, сервитьорки, бармани и рецепцеонисти да му се зъбят насреща и да му обясняват, че ако не ви харесвали условията да не сте идвали в Банско, пише офнюз.
Точка по въпроса, аз лично повече в Банско няма да дойда, както и моето семейство, но ви уверявам, че ако продължавате в същият дух, скоро и много други хора ще се откажат. Иначе вече разирам, защо писти за ски в България трябва да има само на определени места и защо в така наречените курорти освен работната нискообразована и нископлатена ръка, няма и туристи от Европа и други чужди държави.

Всичко е точно така. От говедари хотелиери не става.

Mnogo se radwam ,na wremeto ni (izgoniha ot BG.Towa se ochakwasche ot GERB.Niama i da si hodia v BG dokato ne se smeni towa skapano prawitelstwo.Da doidat mladi hora i s sawremenno mislene kakto e v Awstria.

Ами ходете в Грътцко по магистрала Европа. Гласувайте пак за пожарникарницата ГЕРБ и левия му закусчик – физкултурника , закупчик на ф16. После ще пиете чай по 17лв.

На 5 км от Банско е Разлог.Посетете Хотелите на Голфа,посетете хотел „Катарино“ и да видим дали ще останете доволни?Лукс и уютност.

Жалко, жалко, жалко ! Навсякъде, или почти навсякъде в България е така !

Не знаят как да ти вземат парите !

Изобщо не мога да се съглася.денонощни аптеки има най малко 2.И не си мислете че м България е Зле сервиза.От скоро съм в Уелс картинката не е по различна.Да не говорим колко се чака за Всяко нещо и колко грешки правят Образованите в Администрация и неговорейки езика им те гледат и вдигат рамене.А в Бг поне малко от малко дори и първо ниво да нямаме ги разбираме.А туристите които посещяват БГ плащат с едноседм си заплата от 300£ почивка от 10 дена и то с включена поне закуска.Така че не всичко е толкова черно в БГ

Ами стойте си в къщи,това е семеен празник.Най-лошото от цялата ситуация е,че станахме много фукльовците в тази държава и напълно забравихме традициите си.

Стоилова и Жужка,много добре им го обяснихте на тези претенциозните селянтии,които искат на световен зимен курорт,ама ако може на половин цена,па ако може, „къде е държавата бе ,да поеме половината“,па нямало аптеки,па чаят им бил 7 лв.,па това…па онова….Ами добре ви го казаха:семеен празник,като не ви изнася,стойте си у дома!!

Прави са хората ,навсякъде по света правят от нищо нещо …а ние в България при толкова природни дадености опоручаваме всичко ….. цените са на световно ниво а обслужване и благоустройство никакво ,няма никакво улеснение нито в транспорта ,търговски обекти който работят по соц.раб.време .изобщо само цените са на ниво на повечето ни курорти ,а искаме туристи !?

Zatova Avstriq i Shveicariq ni zovat.
Tam ni izliza po eftino

`1. Във всеки курортен град жителите му гледат да печелят от експлоатация на курортисти, а не от производствена дейност. Същото важи за Варна и Бургас.
2. Описаното по-горе за Обединеното кралство може би действително е вярно. Не бих се учудил.
3. Здравните системи в много страни „куцат“.
4. Има градове – областни центрове, в които нощните аптеки са закрити. След 22.00 часа няма отворена аптека.

Поредния материал за оплуване на България. Така и не се разбра коя е таи млада майка, къде точно е почивала, за какво точно и е трябвал лекар и как разбра какви са цените за преглед или пък за линейка. Също не се разбира за какво и трябвало да търси полицейското управление даже и с навигация. Който точно е виновен, че нейната навигация не може да намери полицейското управление. Била по Коледните празници там и улиците не били почистени от сняг. Коя точно година? През настоящата 2018 година с просто око през WEB камерите се вижда, че в самото градче Банско по улиците няма сняг. Персонала не говорил английски, в който хотел или ресторант. Но така е когато искаш да плюеш по Родината си по принцип. Няма нужда от конкретни факти. Давай всичко под ножа. В Австрия било по евтино. Айде бе. Някои сме били в Австрия и знаем какви са цените там. Да там паркингите са безплатни, но там има стотици курорти, а в България имаме само 3, които могат да се нарекат курорти от малък до среден карибър по алпийските стандарти. Да, ама тук си имаме еколози, дето ги няма нийде по света. Който не му харесва в Банско, да ходи в Швейцария. Нека само да си калкулира точно цената пътя до там.

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!