fbpx

Мощен старт на Григор Димитров в Париж

Григор Димитров започна успешно участието си на Мастърса в Париж. Първата ни ракета се наложи със 7-6(10) 6-4 над Роберто Баутиста Агут, като в първата част трябваше да спасява три сетбола, преди да реализира своя пети. На осминафинал ще се изправи срещу петия в схемата Марин Чилич, пише „Тенис Кафе“.

Световният №10 започна отлично на сервис и при 2-1 вече имаше 4 аса. Българинът продължи с отлични показатели на начален удар и в следващите минути, но изпитваше затруднения да напипа напълно ритъма си от дъното на корта.

Двамата продължаваха да се представят убедително на сервис, не допуснаха опасности в подаванията си и се стигна до тайбрек.

Димитров започна с двойна грешка и изостана с 0-2, но съперникът му също не бе прецизен и два лоши негови форхенда дадоха предимство от минибрейк на Григор – 4-2. Деветият поставен си издейства три сетбола при 6-3. Баутиста Агут спечели лесно своите подавания и намали до 6-5. Сервирайки за сета, българинът трябваше да изпълнява втори начален удар, след което не съумя да се справи с дълбокия ретур, което доведе до  равенство. Размениха си по още една възможност, преди при 8-8 бекхенд слайсът на Григор да намери мрежата – испанецът получи първи шанс да затвори частта на свой сервис. Непредизвикана грешка обаче означаваше, че сетът продължава 9-9. При 10-10 двамата си размениха 19 удара, като победител излезе Димитров, а при следващата точка пласира на много дълбоко ретура си и най-после спечели първата част!

При 1-1 30-15 във втората част Григор изпълни добра къса, на която Баутиста Агут не успя да намери решение – първи брейкбол в двубоя. Последва разиграване на втори сервис, като българинът бе в добра позиция, но изпрати топката в мрежата. При втората точка за пробив се стигна до дълга размяна на удари, водена от Димитров. Испанецът не успя да издържи на темпото и в крайна сметка изгуби подаването си.

При 1-1 30-15 във втората част Григор изпълни добра къса, на която Баутиста Агут не успя да намери решение – първи брейкбол в двубоя. Последва разиграване на втори сервис, като българинът бе в добра позиция, но изпрати топката в мрежата. При втората точка за пробив се стигна до дълга размяна на удари, водена от Димитров. Испанецът не успя да издържи на темпото и в крайна сметка изгуби подаването си.

В позицията си на водач в резултата най-добрият български тенисист започна да се чувства все по-уверен на корта и да предприема рискове. В следващото подаване на опонента си излезе на мрежата, за да изравни за 30-30, а при последвалия брейкбол изпълни чудесна къса, която му осигури предимство от 4-1 гейма. В опитите си да стигне до топката Баутиста Агут се озова на земята, като Димитров за пореден път показа спортсменство и моментално се насочи към него, за да види дали няма някакъв проблем. Такъв нямаше и играта продължи.
В шестия гейм на сета станахаме свидетели на моментно отпускане на първата ни ракета. Двойна грешка доведе до дюс, а непредизвикана – до точка за рибрейк. Разликата в резултата бе намалена с уинър на Баутиста Агут.

За жалост във втората част Григор не можеше да разчита на основното си оръжие в първата част, сервиса, допусна четвъртата си двойна грешка за сета за 0-15 при 4-3, а след това и две непредизвикани от основната линия за 0-40. Намали с уинър, но в следващата точка отново трябваше да играе на втори начален удар и допусна изравняване в геймовете.

Димитров обаче реагира прекрасно на негативния развой на събитията от последните минути и също поведе с 40-0 от посрещане. Противникът му намали до 30-40 с ас, но при третия брейкбол българинът показа търпение и отново се оказа на печелившата страна в дълго разиграване, благодарение на редица от слайсове и хубав бекхенд по правата.

Сервирайки за мача, Григор не бе изправен пред лесна задача. Баутиста Агут не се предаваше и не спираше да връща топките от дъното на корта. След поредното маратонско разиграване испанецът стигна до шанс за рибрейк, но първият сервис отново започна да влиза и скоро вместо брейкбол, наблюдавахме мачбол. Малко над час и половина след началото на двубоя, Димитров спечели със 7-6(10) 6-4.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!