fbpx

Момче в пети клас изпразни касичката си, за да помогне на болна жена

Какво е човечност? Дали е нещо, на което ние учим децата си или по-скоро нещо, на което те могат да научат нас, възрастните? Доказателство точно за последното е един обикновен петокласник от Нова Загора . Това, което направи той, трогна хиляди българи в социалните мрежи.

Богомил Ганчев даде урок по човечност, след като дари всичките си спестени парички , за да помогне на болна жена .

За геройската му постъпка разказа жена от магазина, в който е поставена кутията за дарения. А историята е споделена над 400 пъти.

„Това е Богомил. На 06.02.2019 г. това мило дете влезе в магазин Нон стоп с една торбичка стотинки и попита: Може ли да ги пусна в касичката за дарение (в магазина има кутия за събиране на средства за болна жена). Възхищавам се от решението на това дете, каза ми, че паричките си ги събира от миналата година. Нека да се поучим от Богомил Ганчев, ученик от 5 „б“ клас на училище „Иван Вазов “ гр. Нова Загора с класен ръководител Митошка Стоянова. Тук е мястото да поздравим и родителите, че са възпитали един състрадателен и отговорен син”, написа жената, станала свидетел на благородната постъпка на момчето.

Постът й е харесан от 5 000 потребители и има над 320 коментара. „Браво на момчето! Браво и на родителите му! Браво и на учителите му! Възхищавам се на такива деца и вярвам, че ще пребъдем! Поклон, мило дете!”, „С такива деца за България все още има надежда! Бъди жив и здрав, миличък!”, „Поздравления, това добро дело ще бъде възнаградено със сигурност от Бог. Ръката, която дава, никога не е празна”, коментират хората.

Нека възпитаваме повече деца като Богомил!

 

За жената

Dano da imashe poveche hora vav darjavata ni kato tova dete togava vsichko shteshe da bade po hubavo i jivota po spokoen

Дано да имаме повече такива деца.Браво на Богомил! И името му е такова на Бога е мил и той няма да забрави какво е направил и ще бъде възнаграден за това!

iskam da kaja samo edno bravo na tova deta …p .p. samo me e qd ch tezi v parlamenta ne vzemat da se gramnat ta dadojdat na tqxno mqsto takiva xora kato tova dete ..

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!