fbpx

Моделът „Тодор Живков“ или как се строят пътища без европари

Нашите затвори са пълни – да се използват престъпниците за безплатно строителство на пътищата

Към настоящия момент, около 60 % от наличните магистрали, и много повече от наличните пътища, са наследство от социализма. И да припомним – те са построени, без еврофондове и без да се молим някому за милостиня, пише Флагман.

Как Тодор Живков построи магистралите, без европари?

На първо място, при Живков, много по-малко се е крало. И в момента не е по-различно. ЕС не може да озапти дори лапането на еврофондовете, и си затваря очите. Националните средства пък ги контролира същото правителство, дето ги краде. Така с едни и същи пари, се постигат много по-малко магистрали и пътища.

 

 

На следващо място, Живков е имал на разположение Строителни и Транспортни войски. Т.е. много жива сила, която е работела за държавата, в замяна на получаване на занаят после. Няма нищо лошо тази практика да се възстанови. Добре е да припомним, че тя не е въведена от „комунистите“, а от Александър Стамболийски. Одобрена и прилагана е при всички „буржоазни“ и „царски“ правителства преди 9 септември. Отречена е едва при неолибералната атака над българското общество в последните години.

И не на последно място – американският модел е да се ползват затворници за работа по магистралите. Нашите затвори буквално са препълнени. Ако един затворник работи, той намалява присъдата си са 1/3. Очевидно по-възпитателно е да изкараш 2/3 от присъдата, работейки, отколкото да излежиш цялата, бездействайки по койките.

Така бе по Живково време дисциплина и труд на затворниците.Заработваха хляба си,а днес ги храним като търтеи от гърба на народа.До кога? Събудете се господа управляващи!

Служил съм в ВМТ работихме по 20 часа на ден чуствах се по зле от затворник сега затворниците ги хранят по добре от нас тогава без баня без тоалетна ,ако някой е служил в Безмер нека да го отрече

Аз съм „за“ затворниците да работят. Било на полето, било по строежи, защото реално те струват на държавата, а и на нас като данъкоплатци, много повече, отколкото получават 2/3 от работещите в България. И не да им намаляват присъдите, а да си изкарат с труд престоя в затвора на наш гръб. Колко пустеещи земи има из страната? Ако се засеят я с картофи, я с нещо друго, хем за нашия пазар ще има, хем за износ ще има, хем затворниците ще дадат своя дан.

Никой неможе да командва частният сектор който води България към смърт за българите и разпространяване на турско и циганско население!!

Газила съм кал с високи гумени ботуши по националните обекти ,строителен инженер, с две висши образования,в годините 70 ,80,90 -те ,по-лошо от затворниците тогава,към настоящем с 200лв пенсия!СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ БОЙКО БОРИСОВ С РАИРАНО ОБЛЕКЛО ,С КИРКА И ЛОПАТА ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ ДОЖИВОТ !!! …не да кара джипове и да се прави на велик , като нищо не разбира от строителство !Държавата да му вземе всичките 3,9 милиарда ,откраднати от народа !

Как изчислихте 3.9 милиарда. Защо не са 4,5 или 6 милиарда, или пък 1 или 2.
Установявам,че този Борисов е факир. През неговото управление хем краде много,хем повече от двойно увеличи брутният вътрешен продукт /от 57 милиарда при Станишев сега гони 120 милиарда/,минималната работна заплата от 220 лева стана 560 лева,а с 10 % увеличи заплатите на учители и служители. Бюджета пък винаги е със значителен излишък.
Едното от двете неща е вярно. Не може да са вярни и двете. Едното ви го доказвам с цифри, а другото очаквам да го докажете също подобаващо.

Цецко, само за заемите и за високите цени си забравил.

Елементарно – виж колко заеми е изтеглил винету и ще разбереш, ако желаеш

Няма никакъв факирлък. Имаме шестнадесет милиарда евро дългове.

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!