Моделът „Тодор Живков“ или как се строят пътища без европари

Новини
9

Нашите затвори са пълни – да се използват престъпниците за безплатно строителство на пътищата

Към настоящия момент, около 60 % от наличните магистрали, и много повече от наличните пътища, са наследство от социализма. И да припомним – те са построени, без еврофондове и без да се молим някому за милостиня, пише Флагман.

Как Тодор Живков построи магистралите, без европари?

На първо място, при Живков, много по-малко се е крало. И в момента не е по-различно. ЕС не може да озапти дори лапането на еврофондовете, и си затваря очите. Националните средства пък ги контролира същото правителство, дето ги краде. Така с едни и същи пари, се постигат много по-малко магистрали и пътища.

 

 

На следващо място, Живков е имал на разположение Строителни и Транспортни войски. Т.е. много жива сила, която е работела за държавата, в замяна на получаване на занаят после. Няма нищо лошо тази практика да се възстанови. Добре е да припомним, че тя не е въведена от „комунистите“, а от Александър Стамболийски. Одобрена и прилагана е при всички „буржоазни“ и „царски“ правителства преди 9 септември. Отречена е едва при неолибералната атака над българското общество в последните години.

И не на последно място – американският модел е да се ползват затворници за работа по магистралите. Нашите затвори буквално са препълнени. Ако един затворник работи, той намалява присъдата си са 1/3. Очевидно по-възпитателно е да изкараш 2/3 от присъдата, работейки, отколкото да излежиш цялата, бездействайки по койките.

loading...

Така бе по Живково време дисциплина и труд на затворниците.Заработваха хляба си,а днес ги храним като търтеи от гърба на народа.До кога? Събудете се господа управляващи!

Служил съм в ВМТ работихме по 20 часа на ден чуствах се по зле от затворник сега затворниците ги хранят по добре от нас тогава без баня без тоалетна ,ако някой е служил в Безмер нека да го отрече

Аз съм „за“ затворниците да работят. Било на полето, било по строежи, защото реално те струват на държавата, а и на нас като данъкоплатци, много повече, отколкото получават 2/3 от работещите в България. И не да им намаляват присъдите, а да си изкарат с труд престоя в затвора на наш гръб. Колко пустеещи земи има из страната? Ако се засеят я с картофи, я с нещо друго, хем за нашия пазар ще има, хем за износ ще има, хем затворниците ще дадат своя дан.

Никой неможе да командва частният сектор който води България към смърт за българите и разпространяване на турско и циганско население!!

Газила съм кал с високи гумени ботуши по националните обекти ,строителен инженер, с две висши образования,в годините 70 ,80,90 -те ,по-лошо от затворниците тогава,към настоящем с 200лв пенсия!СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ БОЙКО БОРИСОВ С РАИРАНО ОБЛЕКЛО ,С КИРКА И ЛОПАТА ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ ДОЖИВОТ !!! …не да кара джипове и да се прави на велик , като нищо не разбира от строителство !Държавата да му вземе всичките 3,9 милиарда ,откраднати от народа !

Как изчислихте 3.9 милиарда. Защо не са 4,5 или 6 милиарда, или пък 1 или 2.
Установявам,че този Борисов е факир. През неговото управление хем краде много,хем повече от двойно увеличи брутният вътрешен продукт /от 57 милиарда при Станишев сега гони 120 милиарда/,минималната работна заплата от 220 лева стана 560 лева,а с 10 % увеличи заплатите на учители и служители. Бюджета пък винаги е със значителен излишък.
Едното от двете неща е вярно. Не може да са вярни и двете. Едното ви го доказвам с цифри, а другото очаквам да го докажете също подобаващо.

Няма никакъв факирлък. Имаме шестнадесет милиарда евро дългове.

Елементарно – виж колко заеми е изтеглил винету и ще разбереш, ако желаеш

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Моите песни от 1996 година са актуални и днес

„Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва поправка в Закона за БНБ. Вкарва я чрез любимия герберски похват – преходни и заключителни разпоредби. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпоредби по някой закон …

Новини
Еколог: Няма да има комари през лятото, ако не завали сняг, за да могат да се размножат

Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е слаба и няма да има комари и други насекоми, важни за хранителната верига, съобщи „Лента“. Предупреждението отправи Кимо Сааринен, директор на института на Южна Карелия по алергии и околна среда, предава БТА. Комарите се размножават в среда, образувана от …

Новини
Прилики и разлики между настинка и грип – сравнителна таблица

Грип, остра респираторна вирусна инфекция и настинка. Какво общо имат тези понятия и как да ги различаваме правилно? Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства, пише nauka.offnews.bg. …