Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Новини
6

news.bg

Изборът на Елена Йончева за водач на листата на БСП и отхвърлянето на Сергей Станишев като такъв е поредното отлюспване в социалистическата партия и е израз на пълзящата болшевизация.

Така бившият лидер на социалистите Михаил Миков определи процесите, които текат в партията и които достигнаха своята кулминация вчера на Пленума на БСП при участието си в Нова телевизия.

Миков остро разкритикува поведението и отношението на ръководството на партията, заявявайки, че той не желае да бъде представител на БСП в нито една листа, докато това ръководство владее партията.

Припомняме, през 2016 г. Миков загуби надпреварата за председател на БСП в състезание с Корнелия Нинова.

Вчера, на Пленума точно когато се е записал за изказване, се е взело решение обсъжданията да бъдат прекратени, стана ясно от думите на Миков.

Михаил Миков обясни, че от няколко месеца има явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев и в момента дори има вариант, при който Станишев да не бъде изобщо в листата на БСП. Това е разбрал самият Миков от думите на Корнелия Нинова в края на Пленума, а и е „ясно, че е нежелан, от няколко месеца“.

Преекспонирането на един човек – водача на листата – пречи основно на това, че разговорът за политики и общата визия какво БСП иска да постигне в ЕП, се губи. И това ще е провал не на Нинова, а на БСП. „Ние два месеца не говорихме за политика, а говорихме Станишев или Елена“, възмутен е Миков. Персоналните въпроси не могат да бъдат решение, особено на фона на големите въпроси, които предстоят пред Европа и пред България.

Кому беше необходимо това – да сблъскваме двама души, се пита Миков, според когото Елена Йончева има своите лични качества, но тя е била използвана от ръководството на партията.

„Не казвам, че Елена няма качества и не може да бъде достоен представител в ЕП“, заяви Миков, но допълни, че изборът й е разчистваме сметки и „натриване носа“ на Станишев.

Формалното премерване е едно, а лошият вкус, който остава след това, е друго, посочи Миков. Политиката на противопоставяне, на сблъсък се пренасят и на долните нива на партията, според Миков, а персоналните въпроси вземат връх, което разбива самата партия. Миков даде пример с проблеми в партийните структури в Хасково и Казанлък.

Това е пълзяща болшевизация, повтори Михаил Миков и призова да се обърне внимание на това какво се случва с коалицията – „бяха разгонени малките коалиционни партньори и те си търсят друго политическо пространство“.

Отсъства политическото, всичко е лично, разкритикува Миков.

Според него в момента един от важните въпроси какви са отношенията между БСП и ПЕС, където и членството на БСП е „формално“ и има сериозни противоречия. Заявката на и за Елена Йончева е тя да се занимава с вътрешни проблеми, въпреки че е представител в Европейския парламент.

„Ако госпожа Йончева смята да решава такива проблеми там, по-добре да си седи тука“, заяви Миков и посочи големите теми – неравенството в заплащането, миграцията.

Представителите на БСП в ЕП имат по-големи задачи от нейните заявки, според Миков.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, заяви Миков, който през 2016 г. загуби надпреварата за председател на БСП в състезание с Нинова.

„Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват. Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев“, допълни Миков.

Той разкритикува и поведението на БСП във вътрешната политика и най-вече излизането на депутатите социалисти от парламента.

„Отказваш се от парламентарните механизми и започваш да изпълняваш куриерски механизми“, е мнението на Михаил Миков по повод и на последната акция на БСП в АПИ, където лидерът Корнелия Нинова се е снимала на стълбите на АПИ и е внесла искане в деловодството, вместо да инициира например парламентарна комисия.

loading...

СТИГА С ТИЯ МИХОВЦИ И СТАНИШЕВЦИ ПЪТ НА МЛАДЕЩА ЕЛЕНА Е МЪЖКО МОМИЧЕ А НИНОВА БОЕЦ

МИКОВ, ДАЙ ПЪТ НА МЛАДИТЕ, СТИГА ВЕЧЕ СТЕ СЕ НАПЪВАЛИ ЗА ПОСТОВЕ.

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 9 април: Стрелците да действат внимателно, Риби, вслушайте се в близките

lamqta.com Овен Утрешният ден ще донесе нови проблеми, които предстои да решите заедно със своя любим човек, а в краен случай – поединично. Но за това сега просто не си заслужава да мислите. Звездите препоръчват да живеете в днешния ден и да получите от него максимум радост и удоволствия.   …

Новини
Президентът пусна промените в Закона за извънредното положение и в бюджета

Това потвърдиха за NOVA от „Дондуков“ 2 Президентът Румен Радев утвърди Закона за актуализацията на държавния бюджет и Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.Това потвърдиха за NOVA от „Дондуков“ 2. В промените в бюджета, гласувани от Народното събрание късно в понеделник, са предвидени мерки в подкрепа …

Новини
5 млн. лева помощ, за да стигнат българските оранжерийни зеленчуци до потребителите

Управителният съвет на Фонд „Земеделие“ разпредели 5 млн. лв. по схемата de minimis в помощ на българските оранжерийни производители за реализацията на произведените от тях пресни зеленчуци. Подпомагането за земеделските стопани е част от мерките, които се въвеждат от държавата заради пандемията от коронавирус, съобщиха от фонда, цитирани от БНР. …