Мистерия на евровота! Александър Йорданов настигна Иво Ралчовски по преференции, без да стъпва във Враца

Новини
3

Интересен резултат сочат данните на Централната избирателна комисия за преференциите при вота за членове на Европейския парламент във Враца, научи BulNews.bg. Издигнатият от СДС кандидат под номер 6 в листата на ГЕРБ Александър Йорданов настигна местния претендент д-р Иво Ралчовски. За позабравения син политик са гласували 2616 души, докато за уважавания врачанин, който се е доказал като специалист офталмолог и освен това е и общински съветник, гласа си дали 2723-ма души.
Резултатите са изключително изненадващи, като се има предвид активната предизборна кампания на ГЕРБ в подкрепа на врачанския претендент. През изминалия месец той неуморно обикаляше целия Севрозапад, срещна се с много хора, на които обеща да работи активно за родния си край. За сметка на това кракът на Александър Йорданов не е и стъпвал във Враца. Той не е обвързан по никакъв начин с региона – нито в личен, нито в професионален план.
Според експерти обаче тук далеч не става въпрос за активизиране на врачанската десница, а се разкриват схемите в търговията с гласове. Запознати коментират, че по този начин купеният вот е маркиран с преференции за хора на по-задни места в листите. Така лесно се проследява в протоколите, а едновременно с това не бърка в партийните сметки и не размества кандидатите.
Това показват и преференции за други непознати или недолюбвани лица в листата. Ексминитърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова например има 1225 преференции, а варненецът Емил Радев – 1530. Водачката на листата на ГЕРБ и настоящ евродепутат Мария Габриел има 1858 преференциални гласа.
При втората политическа сила БСП куриози при преференциите няма. За водещата фигура Елена Йончева вота си са дали 2531 души, следвана от Сергей Станишев с 941 гласа. Велизар Енчев има 642 преференции.
Далеч по-интересен е вота за ДПС. Преференциите в областта са разделени почти поравно, с изключение на водачите на листата. Поставеният под номер 1 Мустафа Карадайъ има 648 гласа, изпреварван само с един повече от Делян Пеевски с 649. Всички останали 15 човека в списъка са събрали по 100-200 преференции, макар в областта да не живее население от турски произход и издигнатите имена да са напълно непознати.

loading...

Не съм от Враца и не знам как са протекли изборите, но ми се струва,че като на някой не му харесват резултатите веднага започва да изказва съмнения и твърдения за купен вот.
Купеният вод се доказва господа и това не става по този начин.
Мисля, че истината е друга. Отдавна бившите членове на СДС мечтаят за възход на партията. Просто са се мобилизирали и заедно с други от ГЕРБ са избрали Йорданов.
Много познати ми казаха, че заради магарйите на ГЕРБ са предпочели Йорданов.
СДС на времето извърши много хубави неща, с непопулярни мерки промениха системата и това им донесе отлив на симпатизанти и доверие. Извършиха и много грешки и делавери. СДС обаче се очисти от много корумпирани личности като Костов и Н. Михайлова и в сегашният си състав в редиците си има много съвестни и достойни хора.
Надявам се ГЕРБ и СДС да са заедно и на общинските избори, да ги спечелят и след това на следващите парламентарни избори да започнат да управляват заедно. Само по този начин дясното пространство ще се представлява от две силни партии които ще работят за България. Сегашната каолиция не ми изглежда сигурна и стабилна.

След декларацията на Цецко сигурно трябва да приема за неоспорим факт, че лицето Ал Йо е сред съвестните и достойни хора на СДС. Нон сенс – такива човеци там не е имало и няма как да има. Липсват всякакви предпоставки за това, още повече С/ДС е рожба на задкулисни структури, наричани за краткост „службите“. Фашизоидът от Варна всъщност има и врачански корени /факт, който в случая е без значение/,защото един от родителите му е от Еница, Попица, Бреница ли – нещо от сорта. Лично го е заявявал.

http://www.novazora.net/2006/issue04/story_07.html – по повод предпочетеният Александър Йорданов….и още вижте как любимият на ГЕРБ ,Антон Тодоров описва този „възкръснал „политик, поставен на избираемо място в листата на управляващите !Нали много му вярваха на Антончо ?https://fakti.bg/razsledvania/370570-anton-todorov-s-razsledvane-za-neutolimia-apetit-na-aleksandar-iordanov

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …