Миролюба Бенатова напусна Нова телевизия с думите „Честит празник, Бойко Борисов“

Новини
4

Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това става ясно от публикация на Бенатова в социалната мрежа Facebook, придружена с кратък текст: „Честит празник, Бойко Борисов“, пише Actualno.com. Припомняме, че днес премиерът има рожден ден и навършва 60 години.

Вчера (12 юни) „Свободна Европа“ съобщи, че телевизията е прекратила трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов – журналисти, посветили работата си на множество разследвания, излъчени в ефира. На тримата им е бил даден избор от новото ръководство на Нова – или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи. Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите.Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.

 

Знаете, през април „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на „Нова Броудкастинг груп“. Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Дай, Боже, да е последният му „работен“ ден“! И дълбоко се надявам да бъде само лош епизод в нашата история!.

Защо и кой се опитва да свързва уволнението или напускането на журналисти от една медия с Бойко Борисов.
Всеки ден се сключват и прекратяват хиляди трудови договори. Пак ли е виновен Бойко Борисов.
Г-жа Бенатова и другите освободе са писали много материали против Бойко Борисов. И Елена Йончева пискаше и говореше против Борисов, но още не е уволнена от БСП. Дори ще получава 17 000 евра заплата . Аз лично не съм вярвал ,че с плюене човек може да постигне такова възнаграждение,но може пък да си тръгне от европарламента с „пранги“.
Народа е казал „всяка коза за своя крак“. Така ,че журналистите да се оправят. И все пак толкова хора напускат и постъпват на работа и това не се коментира толкова колкото за журналисти. Нищо по-различно от останалото, какво толкоз. Превилигиновани хора няма в тази държава. Журналистите също не са.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
На кръгово в насрещното! Варненец изуми всички с поведението си на пътя (снимки)

Шофьор във Варна предизвика стресова ситуация на станалото прословуто „наклонено“ кръгово на новия булевард в морския град. Той подкара колата си в насрещната посока на движението и със сигурност изненада останалите водачи. „Тежък случай…“, така го определи Тодор Янчев участник в групата „Виждам те КАТ Варна“ във Фейсбук. Той успя …

Новини
Табела в столично заведение: Масата е към кафето. Ако не си клиент, а само да поседнеш…

Всяка маса в заведението означава пари, а клиентите са ходещи банкноти. Затова и никой трезвомислещ собственик няма да позволи на когото и да било да поседне просто така. Така някои заведения въвеждат такса „стол“. Подобна оферта или по-скоро любезна форма на предупреждение се появи в социалните мрежи. Във Facebook групата …

Новини
Президентството със забележка към медиите: Радев не „атакува“ проекти, а закони, които са против Конституцията

Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, пише „Блиц“. Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на …

Inline
Inline