Миролюба Бенатова напусна Нова телевизия с думите „Честит празник, Бойко Борисов“

Новини
4

Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това става ясно от публикация на Бенатова в социалната мрежа Facebook, придружена с кратък текст: „Честит празник, Бойко Борисов“, пише Actualno.com. Припомняме, че днес премиерът има рожден ден и навършва 60 години.

Вчера (12 юни) „Свободна Европа“ съобщи, че телевизията е прекратила трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов – журналисти, посветили работата си на множество разследвания, излъчени в ефира. На тримата им е бил даден избор от новото ръководство на Нова – или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи. Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите.Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.

 

Знаете, през април „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на „Нова Броудкастинг груп“. Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

loading...

Дай, Боже, да е последният му „работен“ ден“! И дълбоко се надявам да бъде само лош епизод в нашата история!.

Защо и кой се опитва да свързва уволнението или напускането на журналисти от една медия с Бойко Борисов.
Всеки ден се сключват и прекратяват хиляди трудови договори. Пак ли е виновен Бойко Борисов.
Г-жа Бенатова и другите освободе са писали много материали против Бойко Борисов. И Елена Йончева пискаше и говореше против Борисов, но още не е уволнена от БСП. Дори ще получава 17 000 евра заплата . Аз лично не съм вярвал ,че с плюене човек може да постигне такова възнаграждение,но може пък да си тръгне от европарламента с „пранги“.
Народа е казал „всяка коза за своя крак“. Така ,че журналистите да се оправят. И все пак толкова хора напускат и постъпват на работа и това не се коментира толкова колкото за журналисти. Нищо по-различно от останалото, какво толкоз. Превилигиновани хора няма в тази държава. Журналистите също не са.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кубрат Пулев начело на ранглистата на IBF

Кубрат Пулев е на върха на професионалния бокс. Различните боксови асоциации публикуваха ранглистите си за септември, като прави впечатление, че Кубрат Пулев е лидер в подреждането на версия IBF, предаде Gong.bg. Това е нормално с оглед на факта, че той е задължителен претендент за световната титла в тази федерация. На …

Новини
1
Караянчева с увреждания и в гръбначния стълб

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в сравнително добро състояние след катастрофата, обясни проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов. „Както знаете вчера към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произвшествие на пътя след град Шумен, при което е транспортирана веднага в болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания. На …

Новини
Meteo Balkans: Студен фронт от северозапад в сряда и четвъртък!

Наближава промяна на времето  според прогнозите на Meteo Balkans Студен фронт от северозапад в Сряда и Четвъртък! Според @ECMWF повече валежи ще има в Четвъртък следобед и вечерта, като те ще бъдат повече в източните райони на страната ни.. ** (Всеки модел показва различна обстановка, някой с много малко дъжд …