Министър Радев хвърли бомба за убийството на Пелов: Това, което е на повърхността не е оперативната информация, която аз знам и е станало

реклама

„Търсихме кой да ни заведе до бараката, за която се твърди, че са се крили избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев“, това заяви главният секретар Младен Маринов на извънреден брифинг в Бургас, пише флагман.бг.

„По сигнала е действано с необходимата сериозност. Всичко необходимо е направено. Имаше термокамери, джипове, полицаи, а и претърсвахме всичко коли, които се качваха и слизаха в района“, поясни комисарят.

Той допълни, че не може да кажа конкретика за действията на колегите си, но все пак благодари на всички.

„Критиките са безпощадни. Включително и от хора, които са работили в системата и знаят как се работи. Лесно е да се критикува, но е трудно да се запазят професионалистите и да им се помогне да работят“, призова Маринов.

„Няма да отговоря кога са се разделили Пелов и Колев, защото още тече разследване. Полицията няма как да разбере всичко сама без подкрепата на гражданското общество“, поясни главсекът.

„Полицията е на народа. Той трябва да ни помага. Знаем за страха в обществото“, коментира пък силовият министър Валентин Радев.

Той поясни, че целта на МВР е това да не се повтаря.

„Стискаме зъби, за да не ви кажем оперативна информация, а и за да защитим колегите“, каза Радев.

„Това, което е на повърхността не е това, което аз знам и е станало. Нека да изчакаме малко. Нека бъдем търпеливи“, призова силовият министър.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министърът на образованието: Училищата и градините нямат право да събират пари от родителите

реклама кадър bTV Министърът на образованието Красимир Вълчев изпрати писмо до началниците на образователните инспекторати, директори на държавни и общински детски градини и училища, министрите на културата и младежта и спорта, както и кметове на общини, припомни на детските градини и училищата, че нямат право да събират допълнителни средства от …

Новини
Доц. Чорбанов от БАН: Българска ваксина срещу COVID-19 трябва да има до късна есен

реклама Кадър: БНТ За разлика от нас, където са лимитирани, в Европа се правят по няколко стотин хиляди тестове на ден за коронавирус, както е в една Германия, например. Но най-обективният процент е смъртността, тъй като това е най-важният компонент на една такава статистика, защото това че си позитивен не …

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …