fbpx

„Милли газете“: Одрин стъписан от нашествие на българи с пълни кесии, изкупиха стоката в магазините

реклама

Първата страница на турския вестник „Милли газете“ е посветена на българският наплив в Одрин. Вестникът посочва, че повишаването на стойността на българския лев спрямо турската лира е оживило местната търговия.

„Наплив на българи в Одрин“, пише с големи букви на днешното издание на вестника.
Българи се стичат в края на седмицата в пограничния град, за да купуват различни стоки – от препарати за почистване до мебели и от храни до текстил, отбелязва изданието. Според „Милли газете“, цитиран от trafficnews.bg, някои българи купуват на едро и продават в България на тройни цени стоките.

Слабата турска лира прави страната привлекателна.

Турските продукти поевтиняха за българите в резултат на обезценяването на турската лира. Българският лев достигна ниво, при което се разменя за 2,80 лири, а това направи турските стоки по-евтини за българските туристи, пояснява изданието. Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт посочи, че туристите, които пристигат от България, харчат за покупки между 50 и 100 евро на човек.

Туристическият бум в Турция бе хванат и от статистика, изнесена от в. „Хюриет“. От началото страната е посетена от близо 11.5 млн. души. Това е ръст от близо 30,8% на годишна база. Миналата година Турция е посетена от 32 млн. туристи, от които турската икономика е спечелила $ 26.5 млрд.

реклама

Ако тенденцията се запази, то през 2018 г. страната ще бъде посетена от 40 млн. души.
Приходите от туризъм в Турция нараснаха с 31.3% през първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2017 г. и достигнаха $4.43 млрд., сочат официалните данни към края на април.

Тази търговия радва местните търговци и оживи икономиката в Одрин.
„Българите, които преди купуваха само препарати за почистване, сега, с промяната на курса, разшириха кошницата си с продукти“, отбелязва „Милли газете“. Местен търговец разказва, че българските туристи преценяват като много евтини цените на пазара.

„От четири години съм търговец. Българските клиенти са много, българската валута – левът – е почти три пъти посилна от турската лира. Купуват тук на едро и препродават в страната си“, казва той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

реклама кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ „Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден …

Новини
Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите протестиращи и журналисти, сега се прави на радетел за демокрация

реклама снимка: Фейсбук/Румен Радев Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в …

Новини
Здравният министър Ангелов нямало да отвори заведенията под натиск от бранша

реклама кадър: Нова телевизия „Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Нова терлевизия. „Не очаквайте …