Милионите на Арабаджиеви в кутии за обувки: Как? (видео)

Новини

През 2008 Ветко Арабаджиев имаше връзка с ДДС измами свързани с хотел „Марица“. Тогава някой покри разследването. Арабаджиев е доста известен човек, ако тръгне разследване не може да не излязат скандали. Това заяви журналистът Стефан Ташев в сутрешния блок на Нова телевизия, цитирана от novini.bg.

„Ветко Арабаджиев участва само в една фирма, други членове от неговото семейство не участват, това ще затрудни разследването. Да не забравяме, че Арабаджиев държи и захарен завод в Пловдив, наследен от Илия Павлов“, каза още той.

„Единият вариант е тези хора да са извън ЕС или в Турция. В Турция ги грози арест, подобен на този на Митьо Очите, чрез Интерпол. Адвокатът им твърди, че те скоро ще се явят“, допълни Ташев.

„Данъчните измами по ДДС имат 13 механизма. Тази, която е използвана в случая, най-вероятно, е с липсващият търговец, като не се вкарва ДДС-то на стоки в хазната. Крадецът си е крадец“, заяви по темата финансистът Емил Хърсев.

„Прането за пари лесно се изпълнява и доказва в съда. При внос на над 30 000 лева в банка трябва да има деклариране, но ако се внасят в трезор, те не се декларират. В брой се държат пари, които не трябва да попадат в счетоводството и когато те е страх от банката. Има вариант и за фалшиви фактури“, завърши Хърсев.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Digital.bg съветва родителите: Това са най-добрите образователни приложения за деца

източвик: digital.bg Училищата продължават да са затворени и затова образователната система разчита на дигиталните технологии и на родителите. Училищната подготовка на децата в домашни условия може да е трудна, но мобилните приложения могат да помогнат. Британското издание Standard представя някои от най-добрите образователни приложения за деца. YouTube Kids Приложението дава …

Новини
CNN: Ултрабогатите си наемат цели хотели за самоизолация

източник: pochivka.blitz.bg Целият свят беше скандализиран от новината, че кралят на Тайланд се е самоизолирал в опит да се предпази от коронавируса в луксозен хотел в компанията на харем от 20 жени. Крал Маха Важиралонгкорн или Рама X е резервирал цял ходел в алпийският курор Гармиш-Паркенкирхен. Гранд Хотел Соненбихл е получил „специално …

Новини
Мадона дари 1 млн. долара за намирането на лекарство за COVID-19

Американската поп певица Мадона дари един милион долара в помощ на разработването на ваксина или лекарство за коронавирусната инфекция, предаде БГНЕС. Средствата са били преведени на благотворителния фонд на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, които спонсорират проект за намиране на лекарства за коронавируса COVID-19. На своя уебсайт певицата заяви, че …