Милионите на Арабаджиеви в кутии за обувки: Как? (видео)

Новини

През 2008 Ветко Арабаджиев имаше връзка с ДДС измами свързани с хотел „Марица“. Тогава някой покри разследването. Арабаджиев е доста известен човек, ако тръгне разследване не може да не излязат скандали. Това заяви журналистът Стефан Ташев в сутрешния блок на Нова телевизия, цитирана от novini.bg.

„Ветко Арабаджиев участва само в една фирма, други членове от неговото семейство не участват, това ще затрудни разследването. Да не забравяме, че Арабаджиев държи и захарен завод в Пловдив, наследен от Илия Павлов“, каза още той.

„Единият вариант е тези хора да са извън ЕС или в Турция. В Турция ги грози арест, подобен на този на Митьо Очите, чрез Интерпол. Адвокатът им твърди, че те скоро ще се явят“, допълни Ташев.

„Данъчните измами по ДДС имат 13 механизма. Тази, която е използвана в случая, най-вероятно, е с липсващият търговец, като не се вкарва ДДС-то на стоки в хазната. Крадецът си е крадец“, заяви по темата финансистът Емил Хърсев.

„Прането за пари лесно се изпълнява и доказва в съда. При внос на над 30 000 лева в банка трябва да има деклариране, но ако се внасят в трезор, те не се декларират. В брой се държат пари, които не трябва да попадат в счетоводството и когато те е страх от банката. Има вариант и за фалшиви фактури“, завърши Хърсев.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„България днес“: Слави Трифонов е бесен на екипа си за забранените символи, че не са проверили

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП „Няма такава държава“. Отказът си Софийски градски съд мотивира с чл. 5 от Закона за политическите партии. Символът на партията на Дългия изобразява длан с цветовете на …

Новини
Посрещаме 2020-а с 12 официални неработни дни

С изпращането на старата година, от която остават едва 21 дни, много хора започват да се интересуват как ще почиват през следващата календарна година. Традиционно 2020 г. няма да остане без празници, а за това свидетелства големият набор от почивки, които ще има през следващите 365 дни. През високосната 2020-а …

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …