Милиардер направи нещо невероятно

Новини

Източник „Факти“

Робърт Ф. Смит изплати студентските кредити на цял випуск

 

Милиардер обяви, че ще изплати студентските кредити на цял випуск студенти от колеж в Атланта, Джорджия, съобщи Би Би Си.

Робърт Ф. Смит е един от най-големите филантропи в САЩ. Той обяви какво ще направи по време на обръщение пред студентите.

Той ще покрие студентски кредити на стойност $ 40 млн. От това ще се възползват близо 400 студенти.

Самият филантроп е инвеститор, който работи в сферата на софтуерните компании. Неговото състояние се изчислява на $ 5 млрд.

„От името на моето семейство, което живее тук вече осем поколения, аз ще налея малко гориво във вашия автобус. Ние правим дарение за този клас, с което да ликвидираме вашите студентски кредити“, заяви Смит.

Някои студенти имат студентски кредити на стойност $ 200 000, като това дарение ще им позволи да започнат кариерата си на чисто. Вече е започнало проучване за изплащане на кредитите.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …