Милиардер направи нещо невероятно

Новини

Източник „Факти“

Робърт Ф. Смит изплати студентските кредити на цял випуск

 

Милиардер обяви, че ще изплати студентските кредити на цял випуск студенти от колеж в Атланта, Джорджия, съобщи Би Би Си.

Робърт Ф. Смит е един от най-големите филантропи в САЩ. Той обяви какво ще направи по време на обръщение пред студентите.

Той ще покрие студентски кредити на стойност $ 40 млн. От това ще се възползват близо 400 студенти.

Самият филантроп е инвеститор, който работи в сферата на софтуерните компании. Неговото състояние се изчислява на $ 5 млрд.

„От името на моето семейство, което живее тук вече осем поколения, аз ще налея малко гориво във вашия автобус. Ние правим дарение за този клас, с което да ликвидираме вашите студентски кредити“, заяви Смит.

Някои студенти имат студентски кредити на стойност $ 200 000, като това дарение ще им позволи да започнат кариерата си на чисто. Вече е започнало проучване за изплащане на кредитите.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слаб интерес към държавната схема 60:40 от страна на фирмите

Не повече от 8% от работодателите у нас биха се възползвали от схемата 60:40, която държавата създаде, за да не се съкращават работници. Това показват първите резултати от експресно проучване на Българската стопанска камара. Въпросника вече са попълнили 759 фирми у нас, пише Стандарт. 44% от желаещите мярката са с …

Новини
Проф. Кантарджиев – критичен, забавен, но знае как най-добре да се пазим от коронавируса

Проф. Тодор Кантарджиев е заместник-началник на Националния оперативен щаб, който съставя най-точните препоръки за предпазване от коронавируса, наблюдава пандемията, анализира, консултира правителството и изследва заразените. Често се кара на журналистите за някой неуместен въпрос, колегите му го определят като строг, но справедлив. Професорът е лекар с три специалности-микробиология, епидемиология и …

Новини
300 000 лв. достигнаха даренията за болниците от магистрати

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв, съобщава Нова ТВ. Над 30 000 лв. дариха на общинските болници в Бургас, Сливен и Ямбол магистратите и служителите …