Милиардер направи нещо невероятно

Новини

Източник „Факти“

Робърт Ф. Смит изплати студентските кредити на цял випуск

 

Милиардер обяви, че ще изплати студентските кредити на цял випуск студенти от колеж в Атланта, Джорджия, съобщи Би Би Си.

Робърт Ф. Смит е един от най-големите филантропи в САЩ. Той обяви какво ще направи по време на обръщение пред студентите.

Той ще покрие студентски кредити на стойност $ 40 млн. От това ще се възползват близо 400 студенти.

Самият филантроп е инвеститор, който работи в сферата на софтуерните компании. Неговото състояние се изчислява на $ 5 млрд.

„От името на моето семейство, което живее тук вече осем поколения, аз ще налея малко гориво във вашия автобус. Ние правим дарение за този клас, с което да ликвидираме вашите студентски кредити“, заяви Смит.

Някои студенти имат студентски кредити на стойност $ 200 000, като това дарение ще им позволи да започнат кариерата си на чисто. Вече е започнало проучване за изплащане на кредитите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тъжно: Една пета от българите не са почивали лятото повече от 10 години

Над 2 милиона и 300 хиляди пълнолетни българи планират почивка през лятото. Малко повече от половината заявяват, че ще почиват на българското Черноморие (54%), а останалите – в чужбина. От тези, които обмислят да напуснат границата на страната (32%), най-много заявяват, че най-вероятно ще го направят в Гърция (близо 60%) или Турция(30%). Сред останалите …

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Inline
Inline