Мика Зайкова: Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет

Новини
6

Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет. Това каза финансовият експерт Мика Зайкова, цитирана от „Фокус„.

Според нея ако това се случи ще остане само една партия. Предложението е далеч от американския модел, обясни Зайкова, като уточни, че то е анархия и корупция. „Преди да въведем субсидиите пак имаше подобно нещо, само че тогава, за да му е добре на бизнесмена, да му е спокойно – плащаше и на едните, и на другите, за да му е спокойно.

Който и да спечели, той все е на кяр. Работата е там, че сега бизнесът трябва да плаща на повече от две партии, защото нито една не може да спечели пълно болшинство и не може да дойде на власт сама. Плащайки на повече от две партии, ще му остане ли на бизнеса част от печалбата или това, което иска да дари ? Първата ми мисъл беше, че няма да има възможност да прави дарения там, където наистина трябва“, поясни финансистът.

Според Мика Зайкова предложението за отвореното партийно финансиране е необмислено и прибързано. Въпросът за финансирането на партиите трябва да се обмисли така, че да има демокрация и многопартийност, добави финансовият експерт.

Мика Зайкова, стига си налагала простотията си на обществото! Партии винаги ще има в България, защото има много вождизъм. Пък ако намалеят, толкова по-добре! Защо не коментираш оная измислена партийка с един файтон хора, на която никой вече името на помни, водена от един смешник – Светльо от Хиподил – който редовно получаваше по 500 хиляди лева субсидии, без някой да му види и очите през мандатите, а само на изборите? Защо не кажеш,че тъстът му е висш полицейски кадър от БСП и точно заради това на това отвратително хиподилче му пълним гушата години наред?

Вигрогон пак е специалист по специалистите. Мика Зайкова била най-добрият финансист. Може ,ама лани е казал народа.
Зайкова и тук най-добре знае как да зареве за БСП. А може и за някоя друга партия.
Зайкова,време е да се пенсионираш,а ако си го направила,по-добре замълчи. Във финансите не те бива никак,а кой ли знае в какво те бива.

Референдумът не беше за тези измислици, а партиите да се финансират от членски вноски, или доброволен труд, без дарения, принципно за общото благо. Къде се хвърлиха да искат пари от дарения срещу обещания. Инициираме нов Референдум против тези изкривявания на желанието на народа.

То не бяха точни социологически проучвания , то не бяха Зайкини откровения.После защо на Партията и викаха „кърмилница“.Млекцето като секне , каква ли песен ще запеят ?!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП

Ето какво написа Трифонов в профила си във фейсбук: Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП. Според професора всичколог, изтеклите данни не били от …

Новини
Сбъдна се едно от най-страшните предсказания на Ванга

Трудолюбивите пчели измират, точно както предсказва баба Ванга. В едно от пророчествата си петричката ясновидка предрича масовата гибел на пчелите да започне през 2004 г. Точните думи на Ванга гласят: „Първо ще изчезнат пчелите, след тях лукът и чесънът, а млякото ще стане отровно“. Световните медии припомнят пророкуванията на пророчицата. …

Новини
Минималната работна заплата става 610 лева

Планира се минималната работна заплата догодина да стане 610 лева. Това съобщи Теменужка Златанова – началник на отдел „Жизнено равнище и демографска политика“ в Министерството на труда и социалната политика по време на семинар в Царево, цитирана от Монитор. Сега тя е 560 лева, припомни тя. Докато с нарастването на …

Inline
Inline