Мика Зайкова: Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет

Новини
6

Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет. Това каза финансовият експерт Мика Зайкова, цитирана от „Фокус„.

Според нея ако това се случи ще остане само една партия. Предложението е далеч от американския модел, обясни Зайкова, като уточни, че то е анархия и корупция. „Преди да въведем субсидиите пак имаше подобно нещо, само че тогава, за да му е добре на бизнесмена, да му е спокойно – плащаше и на едните, и на другите, за да му е спокойно.

Който и да спечели, той все е на кяр. Работата е там, че сега бизнесът трябва да плаща на повече от две партии, защото нито една не може да спечели пълно болшинство и не може да дойде на власт сама. Плащайки на повече от две партии, ще му остане ли на бизнеса част от печалбата или това, което иска да дари ? Първата ми мисъл беше, че няма да има възможност да прави дарения там, където наистина трябва“, поясни финансистът.

Според Мика Зайкова предложението за отвореното партийно финансиране е необмислено и прибързано. Въпросът за финансирането на партиите трябва да се обмисли така, че да има демокрация и многопартийност, добави финансовият експерт.

loading...

Мика Зайкова, стига си налагала простотията си на обществото! Партии винаги ще има в България, защото има много вождизъм. Пък ако намалеят, толкова по-добре! Защо не коментираш оная измислена партийка с един файтон хора, на която никой вече името на помни, водена от един смешник – Светльо от Хиподил – който редовно получаваше по 500 хиляди лева субсидии, без някой да му види и очите през мандатите, а само на изборите? Защо не кажеш,че тъстът му е висш полицейски кадър от БСП и точно заради това на това отвратително хиподилче му пълним гушата години наред?

Вигрогон пак е специалист по специалистите. Мика Зайкова била най-добрият финансист. Може ,ама лани е казал народа.
Зайкова и тук най-добре знае как да зареве за БСП. А може и за някоя друга партия.
Зайкова,време е да се пенсионираш,а ако си го направила,по-добре замълчи. Във финансите не те бива никак,а кой ли знае в какво те бива.

Референдумът не беше за тези измислици, а партиите да се финансират от членски вноски, или доброволен труд, без дарения, принципно за общото благо. Къде се хвърлиха да искат пари от дарения срещу обещания. Инициираме нов Референдум против тези изкривявания на желанието на народа.

То не бяха точни социологически проучвания , то не бяха Зайкини откровения.После защо на Партията и викаха „кърмилница“.Млекцето като секне , каква ли песен ще запеят ?!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Отпада изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности Предстои важна социална промяна, която засяга ТЕЛК решенията. Правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Заради заболяванията си Красимира е със 75% намалена работоспособност. Една от диагнозите й е астма,което налага задължителното …

Новини
Честит рожден ден на Жана Бергендорф

Жана Бергендорф е родена на 20 октомври 1985 г. като Жана Владимирова Бранкова в София с фамилното име на втория съпруг на майка си (не познава биологичния си баща)[1][2]. Започва да пее още от 6-годишна. В рода ѝ музиканти са майка ѝ и нейните баба и дядо. Пяла е в …

Новини
На 20 октомври рожден ден има Джуди Халваджиян

Джуди Халваджиян е роден в София на 20-ти октомври 1974 година. Истинското име на продуцента е Юлиян. От 14 годишна възраст живее в Италия. Завършва образованието си там със специалност „Кино и телевизионно продуцентство“. Брат на Джуди е Магърдич Халваджиан, който е режисьор и продуцент. През 2002 година той заедно …