Мизерия! Настаниха деца в окаяни стаи на 4-звезден хотел

Новини

Мизерия и нулева хигиена в хотел с категория 4 звезди. Ученици бяха настанени в окаяни стаи. За случая сигнализира една от майките на деца от столично училище, отишли на екскурзия в Русе. Нощувките трябвало да бъдат в един от престижните 4-звездни хотели в крайдунавския град. На място обаче реалността се оказала друга, твърди майката, съобщава www.bulnews.bg.
„Останахме разочаровани от условията в хотела. От 5-я до 10-я етаж дограмата е нова. От 11-я нагоре обстановката е мизерна. Помолихме управителя на хотела да преместим децата в хубавите стаи. Оказа се обаче, че в града има фестивал и няма други свободни места. Обясниха ни, че част от парите, които сме платили, ще ни бъдат върнати”, заяви учителят и ръководител на екскурзията Виктория Митова от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“ в ефира на „Здравей, България“.
Майката, Веселка Бонева, каза още, че дори децата са се възмутили от мястото и мизерията.
„Предложихме два варианта за настаняване – единият в близкото село Нисово, а другият в хотел Рига. Те избраха Рига, защото е в центъра на града. Имаме подписан договор с хотела, че децата се настаняват в нереновирани стаи. Наш представител беше там. Говорих с управителя още, докато децата бяха на разходка. Имаше предложение да се преместят в други стаи, но те отказаха“, коментира представителят на туристическата агенция Деница Иванова. Тя допълни, че това е бил единственият хотел, който е искал да приеме деца. „Практиката е хотелите да не желаят да настаняват деца е масова”, каза още Иванова.
„При запитване за настаняване на ученическата група ние сме оферирали икономични нереновирани стаи и реновирани помещения в категориите стандарт и делукс. Стаите не са мръсни. Снимките, които показват мизерия в сградата, са извадени от контекста. В сайта на хотела и на рецепцията тези стаи не са обявени, защото не се продават. Стаи, които не са категоризирани не се дават”, каза мениджърът на хотела Женя Петрова.
Министерството на туризма започна проверка по случая. „Стаите не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. Бяхме уверени, че последните етажи не се предлагат на туристи. По време на огледа установихме, че стаите са опасни”, каза Лиляна Арсова, представител на Министерството на туризма.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 1 юни: Стрелците да пестят, Водолеите в центъра на събитията

lamqta.com Овен Вие сте огнено кълбо и всеки, който Ви познава повече от 10 минути, ще се съгласи с това. По тази причина, когато получите бележка, позвъняване или многозначителен поглед, и бидейки това, което сте, направете , което можете най-добре – отреагирайте импулсивно. За много от нас се подразбира, че …

Новини
Мария Габриел: Национална програма ще реши как да инвестираме 12 млрд. евро от Европа

750 милиарда евро ще бъдат инжектирани в икономиките на страните членки на ЕС реши тази седмица Еврокомисията. България ще получи достъп до 13 милиарда евро. „Малко над 12 милиарда ще получи България. 9 милиарда от новия възстановителен инструмент под формата на грантове и още 3 милиарда под формата на заеми“, …

Новини
Слави Трифонов „възхитен“, че в СУ ще се учи “Лайфстайл журналистика”

Днес до мен достигна новината, че в Софийския университет “Св. Климент Охридски” от тази година ще може да се изучава най-новата магистърска специалност “Лайфстайл журналистика”. Аз чак сега разбирам защо лайфстайл предаването на Ани Цолова не тръгна. Защото не е имала нужната квалификация. Абе, Ани, завърши първо “Лайфстайл журналистика” в …