Мизерия! Настаниха деца в окаяни стаи на 4-звезден хотел

Новини

Мизерия и нулева хигиена в хотел с категория 4 звезди. Ученици бяха настанени в окаяни стаи. За случая сигнализира една от майките на деца от столично училище, отишли на екскурзия в Русе. Нощувките трябвало да бъдат в един от престижните 4-звездни хотели в крайдунавския град. На място обаче реалността се оказала друга, твърди майката, съобщава www.bulnews.bg.
„Останахме разочаровани от условията в хотела. От 5-я до 10-я етаж дограмата е нова. От 11-я нагоре обстановката е мизерна. Помолихме управителя на хотела да преместим децата в хубавите стаи. Оказа се обаче, че в града има фестивал и няма други свободни места. Обясниха ни, че част от парите, които сме платили, ще ни бъдат върнати”, заяви учителят и ръководител на екскурзията Виктория Митова от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“ в ефира на „Здравей, България“.
Майката, Веселка Бонева, каза още, че дори децата са се възмутили от мястото и мизерията.
„Предложихме два варианта за настаняване – единият в близкото село Нисово, а другият в хотел Рига. Те избраха Рига, защото е в центъра на града. Имаме подписан договор с хотела, че децата се настаняват в нереновирани стаи. Наш представител беше там. Говорих с управителя още, докато децата бяха на разходка. Имаше предложение да се преместят в други стаи, но те отказаха“, коментира представителят на туристическата агенция Деница Иванова. Тя допълни, че това е бил единственият хотел, който е искал да приеме деца. „Практиката е хотелите да не желаят да настаняват деца е масова”, каза още Иванова.
„При запитване за настаняване на ученическата група ние сме оферирали икономични нереновирани стаи и реновирани помещения в категориите стандарт и делукс. Стаите не са мръсни. Снимките, които показват мизерия в сградата, са извадени от контекста. В сайта на хотела и на рецепцията тези стаи не са обявени, защото не се продават. Стаи, които не са категоризирани не се дават”, каза мениджърът на хотела Женя Петрова.
Министерството на туризма започна проверка по случая. „Стаите не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. Бяхме уверени, че последните етажи не се предлагат на туристи. По време на огледа установихме, че стаите са опасни”, каза Лиляна Арсова, представител на Министерството на туризма.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …