Между двама милиардери: Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец

Новини

фото: gazetevatan.com

Най-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек в света. Така може да се обобщи сделката, в която компанията за недвижими имоти на испанеца Амансио Ортега, най-богатият европеец, придоби офиси в Сиатъл, които ползва Amazon, собственост на най-заможния човек в света Джеф Безос.
Фирмата Pontegadea Inmobiliaria придоби два офис блока в Сиатъл от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата сделка на територията на САЩ в историята на испанската компания, посочва говорител на дружеството, обяснява profit.bg.

И двете офисни единици са наети от компанията на Безос Amazon, предава Reuters. Сградите са продадени за 740 млн. долара, по информация на изданието Seattle Times. В последно време Ортега придобива недвижими имоти по света от Лондон до Ню Йорк, превръщайки се в гoлям играч на този пазар. Най-богатият човек в Европа финансира сделките с парите от големите дивиденти, които раздава компанията му Inditex, собственик на модни брандове като Zara.

Ортега, който притежава дял от 59.29% в Inditex, не само отдава търговскте си площи под наем на пазарни цени на магазини продаващи собствените му брандове като Zara и Massimo Dutti, но и на конкуренти в лицето на H&M от Швеция и Gap от САЩ.
Pontegadea Inmobiliaria придоби през втората половина на миналата година сграда в Лондон, където се помещава компанията за стрийминг на музика Spotify и медийната фирма Conde Nast. Сред другите придобивки на Ортега в последно време влизат имоти на основната търговска улица в Лондон Oxford Street и историческата сграда в Ню Йорк E.V. Haughwout Building.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мая Манолова категорична пред БНТ: Бизнесменът Божков не ме е финансирал

Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа аз давам беквокалът на Борисов (Валери Симеонов – бел. ред.) на съд, категорична бе в Сутрешния блок на БНТ Мая Манолова, която е лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ. Думите й идват дни, след като отново пред БНТ лидерът …

Новини
Вече можем електронно да проверим за фишове за глоби от КАТ

В Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) на Държавна агенция „Електронно управление“ са достъпни две нови справки на МВР за физически лица. Едната е за проверка на задължения по фиш за извършено нарушение по Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането, пише Актуално. Гражданите имат възможност да направят …

Новини
На първо четене: Държавата влиза на пазара на горива

На първо четене парламентът подкрепи предложението на правителството за създаване на Държавна петролна компания. Тя ще може да създава и поддържа складове за горива и да изгражда верига от бензиностанции. Законодателната инициатива срещна широка подкрепа в Народното събрание, съобщи БНР При обсъждането на предложението на правителството за законови промени, чрез …