fbpx

Между двама милиардери: Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец

реклама

фото: gazetevatan.com

Най-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек в света. Така може да се обобщи сделката, в която компанията за недвижими имоти на испанеца Амансио Ортега, най-богатият европеец, придоби офиси в Сиатъл, които ползва Amazon, собственост на най-заможния човек в света Джеф Безос.
Фирмата Pontegadea Inmobiliaria придоби два офис блока в Сиатъл от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата сделка на територията на САЩ в историята на испанската компания, посочва говорител на дружеството, обяснява profit.bg.

И двете офисни единици са наети от компанията на Безос Amazon, предава Reuters. Сградите са продадени за 740 млн. долара, по информация на изданието Seattle Times. В последно време Ортега придобива недвижими имоти по света от Лондон до Ню Йорк, превръщайки се в гoлям играч на този пазар. Най-богатият човек в Европа финансира сделките с парите от големите дивиденти, които раздава компанията му Inditex, собственик на модни брандове като Zara.

реклама

Ортега, който притежава дял от 59.29% в Inditex, не само отдава търговскте си площи под наем на пазарни цени на магазини продаващи собствените му брандове като Zara и Massimo Dutti, но и на конкуренти в лицето на H&M от Швеция и Gap от САЩ.
Pontegadea Inmobiliaria придоби през втората половина на миналата година сграда в Лондон, където се помещава компанията за стрийминг на музика Spotify и медийната фирма Conde Nast. Сред другите придобивки на Ортега в последно време влизат имоти на основната търговска улица в Лондон Oxford Street и историческата сграда в Ню Йорк E.V. Haughwout Building.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Само на 45 години си отиде журналистът Димитър Димитров – АвтоМитак

реклама Снимка Факти Вчера колегите журналисти от сайта Факти съобщиха за кончината на Димитър Димитров, познат на близки и колеги като АвтоМитак. Отиде си на 45-годишна възраст, съвсем без време, една легенда в автомобилната журналистика. Той бе човек с уникални познания в автомобилната тематика, говорещ свободно френски, английски и руски …

Новини
От ЕС не изключиха възможността, свободното пътуване да е достъпно само за ваксинираните

реклама Снимка pixabay Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и не изключи като възможност въвеждането в Европейския съюз на паспорти за ваксинация срещу Covid-19, позволяващи свободното пътуване, което ще е достъпно само за ваксинираните, предава БГНЕС. реклама Той добави, че тази тема е чувствителна и трябва да бъде …

Новини
Борисов: Президентът да каже кои пари да спрем, за да не харчим

реклама Кадър видео ФБ Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Лъки и огледа критично надвисналите скали, които спешно трябва да се премахнат. Н отговор на реплика на президента, че се харчат много пари Борисов пожела да разбере кои пари от бюджета иска да спрат да се харчат. Борисов визира …