fbpx

Медицинските сестри на общопрактикуващите лекари, ще получат по 360 лв. допълнително

Новини
реклама

Снимка pixabay

Средствата ще бъдат изплатени със задна дата и професионалистите по здравни грижи ще получат по 360 лева месечно от 1-ви ноември.

Финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия ще продължи и след 1-ви януари 2021 г.

Това стана ясно след среща между министър-председателя Бойко Борисов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателя на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

 

„Надявам се членовете на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса да подкрепят взетото днес решение, с оглед жеста, който правим към професионалистите по здравни грижи, тъй като те заедно с общопрактикуващите лекари полагат изключително сериозни усилия, за да се справим всички заедно с Ковид епидемията в България“, отбеляза министърът на здравеопазването, пише Пулс.

 

Българският лекарски съюз ще има и свой представител в Националния оперативен щаб за борба с Ковид-19, за да бъде по-добра координацията между здравните власти.

реклама

От съюза настояват още противоепидемичните мерки, които са в сила в момента, да не бъдат разхлабвани поне до Нова година.

„Ние ще настояваме да не се облекчават мерките преди празниците, защото не виждаме намаляване на заболелите приети за лечение, както и тези настанени в интензивните отделения. За нас всяко отпадане на мерките би довело до тежка ситуация в здравната система през януари догодина“, допълни д-р Маджаров и призова за обществена солидарност.

Ръководството на БЛС подкрепи решението антигенните тестове да бъдат приравнени до някаква степен към PCR-ите, тъй като те са от съществено значение за бързото идентифициране на болните.

За да се избегнат недоразумения занапред, разговорите между лекарите и Здравната каса ще се провеждат в Министерството на здравеопазването.

Според д-р Маджаров Анексът към Националния рамков договор трябва да бъде подписан до края на тази година.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …