fbpx

Българската сестра Иванова от чужбина: Управляващи, даваме ви срок до 1 април!

външна реклама

Нека хората разберат, че медицинските работници нямат вина за злоупотребите в здравеопазването. Не ние сме лошите. На нас ни се налага да работим на две места, за да оцеляваме. Рискуваме живота си, а в замяна получаваме отвратително отношение, заплахи и нищожно заплащане.

Това разкри в разтърсващо интервю за Burgas24.bg бургаската медицинска сестра Кристина Иванова. През годините тя е работила в едни от най-трудните отделения, сблъскала се е с трудности и несправедливости, които в крайна сметка са я принудили да емигрира. Днес бургазлийката все още работи като медицинска сестра, но в чужбина, където заплащането и отношението нямат нищо общо с тези в България.

В петък Кристина Иванова ще се прибере в Бургас, за да подкрепи своите колеги и приятели. С интервюто, което даде за здравната работничка се надява да вдъхне кураж на тези, които треперят за работните си места и за нищожните си възнаграждения и да им каже, че промяната започва именно от тях.

външна реклама

„Уважаеми, господа управляващи! Представяме Ви основните си искания, за да се запази професията медицински специалист в България. Защото ни омръзна да бъдем недооценявани. Защото искаме нормални заплати и добри условия на труд. Защото ние се грижим за здравето Ви и не искаме повече да носим системата на гръб. Стига толкова! Вие имате ли волята да сложите ред? Даваме ви срок до 1-и април, след това – нов протест“, категорична е медицинската сестра. По време на разговора ни тя обърна внимание на няколко сериозни парадокса – защо синдикатите не защитават интересите на медицинските работници и на какъв принцип завеждащите отделения определят заплатите на персонала си.

„Често рискуваме живота си, влизайки в опасни квартали, при хора, които не плащат здравни осигуровки, но са с големи претенции. Често ни бият и малтретират. Молим и призоваваме да се намери начин, по който да бъдем охранявани! Това е много важно за нас. Как иначе да се грижим за друг живот, когато нашият собствен е застрашен“, риторично пита бургазлийката.

Кристина Иванова изрично подчерта, че недоволството се организира от медицинските специалисти по здравни грижи, а не от организацията, на която всеки месец плащат членски внос.

„Правим го, за да може нашите искания най-после да бъдат чути. Защото ни писна да бъдем заплашвани. Да ни казват – Трайте си, няма да вдигате много шум, защото в противен случай ще докараме персонал от чужбина. Нека медицинските сестри в България бъдат спокойни, че това няма да се случи, защото никой няма да дойде да работи за 250 паунда на месец“, увери Иванова.

„Искам да помоля всички хора, които поне веднъж в живота си са ползвали медицински услуги, да излязат с нас на 1-и март, от 12:00 часа пред общините. В Бургас и всички други градове. Няма ли здраве, няма и живот. Ако нещата вървят така, скоро няма да има медицински сестри в България. Ще последват моя пример – изселване и работа в чужбина. А тя е винаги осигурена“, каза още медицинската сестра.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Само така се извоюват
Права от Франция Красимир Тенев

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Свободна Европа: Петър Илиев ще е номинацията за премиер на „Има такъв народ“

външна реклама Снимка: ilievlawoffice.com Тази информация беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника. В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета. външна реклама Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество …

Новини
Сняг валя в над 30 града в Бразилия

външна реклама Снимка pixabay Над 30 града в Бразилия бяха покрити със сняг в сряда вечерта при преминаването на студен фронт над страната, съобщава „Евронюз„. Явлението зарадва много от жителите на градовете, а няколко души дори направиха снежен човек на един от площадите в град Бом Хесус. Очакванията на метеоролозите …

Новини
След 90 медала и 7 олимпиади Мария Гроздева сложи край на спортната кариера

външна реклама Кадър видео Нова ТВ С букет и много благодарности Българският олимпийски комитет отбеляза в Токио последното състезание на шампионката, донесла безброй поводи за огромна национална гордост на България. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов припомни паметните успехи на най-титулуваната родна спортистка, спечелила рекордните пет олимпийски медала, два от …