Мая Манолова: Борисов не разбира как функционира държавата. Какви милиони ми е давал той? Той е слуга на гражданите, те му плащат заплатата

Новини
5

Ценя подкрепата на БСП, ДБГ и на всяка формация, както и на гражданите. Това е една смелост да застанеш до мен. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в ефира на БНТ.

„Решението да се кандидатирам узряваше бавно. Много направихме с моя екип в омбудсманството. Много наши каузи буксуваха и бяха стопирани, ако бях останала омбудсман щях да остана просто един общественик. Бе честно да оставя Дияна да продължи. Не знам на какво се основава това самохвалство на премиера, че ме е направил омбудсман. Това, че ми е давал милиони означава, че той не разбира как функционира държавата. Премиерът трябва да е слуга на гражданите, защото те плащат заплатата му“, отсече Манолова.

По думите й генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София. „Този модел бе наложен преди 14 години и мултиплициран в цялата страна. Неефективно се харчат парите на гражданите. За едно и също нещо се плаща по два пъти. Пример за това е сметосъбирането в София – едни и същи са кандидатите и на сегашната обществена поръчка, един е кандидатът за главен прокурор, моделът е когато се спира програма „Хоризонт“ и председателят на медийната комисия не знае защо, моделът са перките по Граф Игнатиев, моделът е липсата на места в детските градини, моделът е прашната и мръсна София“, каза тя.

„Неефективно похарчените пари се виждат в завода за боклук. Произвежда се висококачествено гориво, което трябваше да намали сметките на софиянци за парно, но то се загробва. Преди 4 години Фандъкова обеща именно това. В завода за боклук се произвежда RDF и се загробва 300 тона от това гориво годишно. Затова столичани плащат по 27 млн. лв за преработка, 3 млн. лв за загробването му и 6 млн. лв за изгарянето му в циментовите заводи. Това което ме накара да изследвам този проблем е обявената в последния момент обществена поръчка за 50 млн. лв. Това ли е кръгова политика – накрая парите да бъдат изхарчени неефективно“, запита още Манолова.

„Ще има битка не срещу един кандидат, а срещи модела- балотаж между тези, който искат друго управление и тези, които защитават статуквото“, смята тя.По думите й Фандъкова е просто назначена на поста, а други вземат решенията и управляват столицата. „Гражданите трябва да участват в управлението на София чрез граждански съвети и електронни референдуми. Нека хората решават, защото когато го правят партиите – решенията не са добри. Искам едно гише, което всеки да носи в джоба си, онлайн търгове и обществени поръчки, пълна прозрачност. Няма да позволя да бъде застроено нито едно блоково пространство, нито един парк. Младите трябва да са спокойни, че децата са им в детските градини, а за бизнеса да има бърза писта“, категорична е тя.

Манолова заяви още, че не гледа на тези избори като на битка. „Гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина по който се управлява столицата на светло, и като начин гражданите да се включат в управлението на града“, каза Манолова.

Тя бе категорична, че ще даде шанс на млади и активни хора, които са доказани професионалисти. „Трябва да има мечта за София. До мен ще има един млад и доказан екип. Защо да не превърнем София във Виена на Балканите“, запита още тя. По думите ѝ европейските градове са едни умни градове, те са градове, в които младите могат да свършат всичко през телефона си. Моята кауза е да превърнем София в един умен и зелен град“, заяви кандидатът за кмет на столицата.

Що се отнася до „Топлофикация София“ Манолова заяви, че дружеството се източва и запита къде е столичният кмет. „Частен субект купува евтино токът от Топлофикация и го продава скъпо, той е на печалба, а дружеството е на загуба. След това този субект продава скъпо ток на Топлофикация. Сметките са неясни и неразбираеми, хората живеят с усещането, че ги ограбва. Дружеството е загубило най-ценното – доверието на столичани. Трябва да се оздрави“, каза още Мая Манолова и добави, че пред погледа на Столичния общински съвет се точат милиони от Топлофикация. Нито една от каузите зад които съм седяла като омбудсман – няма да се промени“, уточни още тя.

Мая Манолова е категорична, че не се страхува от компроматна война срещу нея.

loading...

Kustendilskata “sofiqnka “,koqto si misli,che samo s ostar i dosta chesto kresliv ezik bi mogla da promeni modela v Sofia,a posle i v stranata???I seriozno si vqrva,che sme zabravili otkade proizliza,ta se obqvi za “nadpartiina “kandidatka?Smqh v zalata!🤡NE Drugarko Manolova,ne sme zabravili i nqma da go napravim za tvoe sajalenie!Da ne govorim ,che totalno ti lipsva ekspertiza po temata,zatova ti sa tolkova obshti i elementarni komentarite!

Чакам с нетърпение изборите и попеда на майчето Защото емоцийте ще са след това.И още нещо нека майчето да си представи всички дипломи които има от кэде и за какво.Има начин как да го направи за да усрокои хората който се съмняват.в нейната неграмотност.

Манолова дава фактология, анонимниците ни занимават с празни брътвежи, вместо да се противопоставят на нея същ с фактология.

Дрънкайте си,няма по добър вариант за София от Госпожа Манолова, не съм червена,нито зелена,просто виждам в нея желание за бъдещето на България!

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Доц Анна Кочева, БАН: 15 милиона по света говорят български

15 милиона са българоезичните по света, казва доц Анна Кочева от Института по български език към БАН. Има няколко изселнически вълни, запазили българския език в различна степен, дори и с различни диалекти. Последната вълна е от икономически мигранти от България и тя е след 1989 г., добяви тя пред Bulgaria …

Новини
Халваджиян: Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци

Днес в речта си президента Радев бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят, написа Маги Халваджиян в личния си профил във фейсбук. Ето как продължи поста му: „Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час …

Новини
Франция моли гражданите да избягват пътуванията в чужбина това лято

Френското правителство не желае гражданите на страната да пътуват в чужбина това лято и препоръчва да почиват във Франция, казва министърът на околната среда Елизабет Борн. По-рано този месец президентът Еманюел Макрон заяви, че е малко вероятно французите да успеят да предприемат големи пътувания извън страната това лято и че …