Мая Манолова: Борисов не разбира как функционира държавата. Какви милиони ми е давал той? Той е слуга на гражданите, те му плащат заплатата

Новини
5

Ценя подкрепата на БСП, ДБГ и на всяка формация, както и на гражданите. Това е една смелост да застанеш до мен. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в ефира на БНТ.

„Решението да се кандидатирам узряваше бавно. Много направихме с моя екип в омбудсманството. Много наши каузи буксуваха и бяха стопирани, ако бях останала омбудсман щях да остана просто един общественик. Бе честно да оставя Дияна да продължи. Не знам на какво се основава това самохвалство на премиера, че ме е направил омбудсман. Това, че ми е давал милиони означава, че той не разбира как функционира държавата. Премиерът трябва да е слуга на гражданите, защото те плащат заплатата му“, отсече Манолова.

По думите й генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София. „Този модел бе наложен преди 14 години и мултиплициран в цялата страна. Неефективно се харчат парите на гражданите. За едно и също нещо се плаща по два пъти. Пример за това е сметосъбирането в София – едни и същи са кандидатите и на сегашната обществена поръчка, един е кандидатът за главен прокурор, моделът е когато се спира програма „Хоризонт“ и председателят на медийната комисия не знае защо, моделът са перките по Граф Игнатиев, моделът е липсата на места в детските градини, моделът е прашната и мръсна София“, каза тя.

„Неефективно похарчените пари се виждат в завода за боклук. Произвежда се висококачествено гориво, което трябваше да намали сметките на софиянци за парно, но то се загробва. Преди 4 години Фандъкова обеща именно това. В завода за боклук се произвежда RDF и се загробва 300 тона от това гориво годишно. Затова столичани плащат по 27 млн. лв за преработка, 3 млн. лв за загробването му и 6 млн. лв за изгарянето му в циментовите заводи. Това което ме накара да изследвам този проблем е обявената в последния момент обществена поръчка за 50 млн. лв. Това ли е кръгова политика – накрая парите да бъдат изхарчени неефективно“, запита още Манолова.

„Ще има битка не срещу един кандидат, а срещи модела- балотаж между тези, който искат друго управление и тези, които защитават статуквото“, смята тя.По думите й Фандъкова е просто назначена на поста, а други вземат решенията и управляват столицата. „Гражданите трябва да участват в управлението на София чрез граждански съвети и електронни референдуми. Нека хората решават, защото когато го правят партиите – решенията не са добри. Искам едно гише, което всеки да носи в джоба си, онлайн търгове и обществени поръчки, пълна прозрачност. Няма да позволя да бъде застроено нито едно блоково пространство, нито един парк. Младите трябва да са спокойни, че децата са им в детските градини, а за бизнеса да има бърза писта“, категорична е тя.

Манолова заяви още, че не гледа на тези избори като на битка. „Гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина по който се управлява столицата на светло, и като начин гражданите да се включат в управлението на града“, каза Манолова.

Тя бе категорична, че ще даде шанс на млади и активни хора, които са доказани професионалисти. „Трябва да има мечта за София. До мен ще има един млад и доказан екип. Защо да не превърнем София във Виена на Балканите“, запита още тя. По думите ѝ европейските градове са едни умни градове, те са градове, в които младите могат да свършат всичко през телефона си. Моята кауза е да превърнем София в един умен и зелен град“, заяви кандидатът за кмет на столицата.

Що се отнася до „Топлофикация София“ Манолова заяви, че дружеството се източва и запита къде е столичният кмет. „Частен субект купува евтино токът от Топлофикация и го продава скъпо, той е на печалба, а дружеството е на загуба. След това този субект продава скъпо ток на Топлофикация. Сметките са неясни и неразбираеми, хората живеят с усещането, че ги ограбва. Дружеството е загубило най-ценното – доверието на столичани. Трябва да се оздрави“, каза още Мая Манолова и добави, че пред погледа на Столичния общински съвет се точат милиони от Топлофикация. Нито една от каузите зад които съм седяла като омбудсман – няма да се промени“, уточни още тя.

Мая Манолова е категорична, че не се страхува от компроматна война срещу нея.

loading...

Kustendilskata “sofiqnka “,koqto si misli,che samo s ostar i dosta chesto kresliv ezik bi mogla da promeni modela v Sofia,a posle i v stranata???I seriozno si vqrva,che sme zabravili otkade proizliza,ta se obqvi za “nadpartiina “kandidatka?Smqh v zalata!🤡NE Drugarko Manolova,ne sme zabravili i nqma da go napravim za tvoe sajalenie!Da ne govorim ,che totalno ti lipsva ekspertiza po temata,zatova ti sa tolkova obshti i elementarni komentarite!

Чакам с нетърпение изборите и попеда на майчето Защото емоцийте ще са след това.И още нещо нека майчето да си представи всички дипломи които има от кэде и за какво.Има начин как да го направи за да усрокои хората който се съмняват.в нейната неграмотност.

Манолова дава фактология, анонимниците ни занимават с празни брътвежи, вместо да се противопоставят на нея същ с фактология.

Дрънкайте си,няма по добър вариант за София от Госпожа Манолова, не съм червена,нито зелена,просто виждам в нея желание за бъдещето на България!

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Крава притисна участничка във „Фермата“

Ден след дългоочакваното обединение на бедни и богати в риалитито „Фермата: Нов свят“ английската възпитаничка Елизабет Илчева преживя поредната си шокова ситуация с добитъка на територията на стопанството. За да помогне на софтуерния милионер Митко Караиванов, най-близкият й приятел в шоуто и ратай на седмицата, тя се зае с доенето на …

Новини
Любо Пенев: Футболът ни гние, трябва да се прочисти от недосегаемите

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога. Това написа бившият кандидат за президент на БФС – Любослав Пенев във  Фейсбук. „Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват …

Новини
Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“. ,,Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на …