fbpx

Махат пенсионерите от щат

Блиц Новини
12

Над 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят креслата си от Нова година. В Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който хората след пенсионна възраст няма да могат да са на държавен пост, съобщава 19min.bg.

Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради наредбата, предупреждават от синдиката на МВР. „Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочи Стефан Балабанов, зам.-шеф на МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че в неговото ведосмтво става дума само за 250 щатни бройки.

В цялата система на държавните служители засегнатите са 1650 души.

„Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия в НС.

Само за системата на МВР ли става въпрос , а за администрациите в Министерствата и Общините не е ли така, в града в които живеем 6000 души има около 50 пенсионери в общината и звената към нея.

това бойко борисов го каза и миналата година,но не се случи.точно това им изяде главата,държат хора,които отдавна трябва да са пенсионери в общинвите и други институции.

а хората от общините дали влизат в тази бройка защото те не се водят държавни служители а общински….,

На работещ пенсионер мисля,че е редно да бъде спряна пенсията.В такъв случай ще се освободят работни места и младите няма да отиват в чужбина.

Браво, най-после да спре това недоразумение

Браво, крайно време беше да спре това недоразумение

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери.

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери. Недопустимо е 80 % в тези системи да са пенсионери, кога младите ще могат да се учат и да работят? В частният сектор да работят до памперс ако искат, но веднъж придобито право на пенсия и излизане от държавния сектор.

Тоалетните освен закъсал пенсионер,няма кой да ги мие!

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!