Махат пенсионерите от щат

Новини
12

Над 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят креслата си от Нова година. В Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който хората след пенсионна възраст няма да могат да са на държавен пост, съобщава 19min.bg.

Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради наредбата, предупреждават от синдиката на МВР. „Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочи Стефан Балабанов, зам.-шеф на МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че в неговото ведосмтво става дума само за 250 щатни бройки.

В цялата система на държавните служители засегнатите са 1650 души.

„Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия в НС.

loading...

Само за системата на МВР ли става въпрос , а за администрациите в Министерствата и Общините не е ли така, в града в които живеем 6000 души има около 50 пенсионери в общината и звената към нея.

това бойко борисов го каза и миналата година,но не се случи.точно това им изяде главата,държат хора,които отдавна трябва да са пенсионери в общинвите и други институции.

а хората от общините дали влизат в тази бройка защото те не се водят държавни служители а общински….,

На работещ пенсионер мисля,че е редно да бъде спряна пенсията.В такъв случай ще се освободят работни места и младите няма да отиват в чужбина.

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери.

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери. Недопустимо е 80 % в тези системи да са пенсионери, кога младите ще могат да се учат и да работят? В частният сектор да работят до памперс ако искат, но веднъж придобито право на пенсия и излизане от държавния сектор.

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета

Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо… Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в „София Тех парк“, където присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър, пише Дневник. Премиерът очевидно имаше …

Новини
Доц. Иво Инджов: Размяната на есемеси не е самоцелна, ескалира напрежението

„Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво …

Новини
Радан Кънев: Вървим към икономическа катастрофа и драстично изоставане

Румънското правителство (ЕНП) в момента публично представя Национален инвестиционен план за икономически рестарт, в присъствието на Президента Йоханис. Гръцкото правителство (ЕНП) сформира Национален инвестиционен комитет с участието на топ-експерти от цял свят, в т.ч всички известни икономисти и енергетици от гръцки произход, живеещи в ЕС и САЩ. Комитетът ще се …