Махат пенсионерите от щат

Новини
12

Над 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация ще освободят креслата си от Нова година. В Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който хората след пенсионна възраст няма да могат да са на държавен пост, съобщава 19min.bg.

Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради наредбата, предупреждават от синдиката на МВР. „Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочи Стефан Балабанов, зам.-шеф на МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че в неговото ведосмтво става дума само за 250 щатни бройки.

В цялата система на държавните служители засегнатите са 1650 души.

„Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия в НС.

loading...

Само за системата на МВР ли става въпрос , а за администрациите в Министерствата и Общините не е ли така, в града в които живеем 6000 души има около 50 пенсионери в общината и звената към нея.

това бойко борисов го каза и миналата година,но не се случи.точно това им изяде главата,държат хора,които отдавна трябва да са пенсионери в общинвите и други институции.

а хората от общините дали влизат в тази бройка защото те не се водят държавни служители а общински….,

На работещ пенсионер мисля,че е редно да бъде спряна пенсията.В такъв случай ще се освободят работни места и младите няма да отиват в чужбина.

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери.

Недопустимо е в секторите на МВР да работят хора, които получават и пенсия за първа категория труд, тъй като това означава, че или следва да се премахне категорията, или да се прекратят договорите с тези пенсионери. Недопустимо е 80 % в тези системи да са пенсионери, кога младите ще могат да се учат и да работят? В частният сектор да работят до памперс ако искат, но веднъж придобито право на пенсия и излизане от държавния сектор.

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„България днес“: Слави Трифонов е бесен на екипа си за забранените символи, че не са проверили

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП „Няма такава държава“. Отказът си Софийски градски съд мотивира с чл. 5 от Закона за политическите партии. Символът на партията на Дългия изобразява длан с цветовете на …

Новини
Посрещаме 2020-а с 12 официални неработни дни

С изпращането на старата година, от която остават едва 21 дни, много хора започват да се интересуват как ще почиват през следващата календарна година. Традиционно 2020 г. няма да остане без празници, а за това свидетелства големият набор от почивки, които ще има през следващите 365 дни. През високосната 2020-а …

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …