fbpx

Мартин Карбовски: РУСИЯ, прости!

Източник: Мартин Карлбоски, Lentata.com

Не е въпрос главата на Русия да прости. Руснаците ми се ще да разберат и да простят. Трудно е, знам, но така ми се ще да бъда разбран. И наистина опростен. Простичко – Русия, прости, ти знаеш защо и как, кой и колко обича. Другото е игра на времето, игра на спомени и временна липса на резон.

Аз не съм възпитан с любов към СССР. Напротив, западното влияние беше предпочитано от моето поколение.

Но днес ми се свива сърцето и с ясно съзнание искам да помоля, да се покая и да бъда простен за това, което сториха политиците, моите, през последните десет години с Русия.

Няма в душата ми плам и горест, създадена от идеологическа принадлежност. Може би затова се срамувам от ветропоказателното политическо говорене последните 70 години в моята държава.

Аз съм част от една огромна група българи, които не биха искали да са пламенни комунисти, но пък и не биха искали да са отрицатели на миналото, поклонници на всеки силен или комсомолци на историческата палачинка. У нас няма да бъда разбран правилно. Но у нас никой не е пророк, ако не е влюбен в поредния Голям брат.

50 години ние славехме наведени СССР. След това ние отвърнахме очи, без да изправяме гръб – за дни се ориентирахме и със същите лозунги, със същата несвяст и зловещо подлизурство ославословихме капитализма и САЩ.

Аз бях изненадан. Но още по-страшно стана наскоро, когато всяка дума за Русия, каквато и да е – беше жигосвана като предателство. Точно както не беше преди. И точно както беше преди.

Не зная какво се случи. Знам само, че нацията ми страда и се гърчи от срам заради обръщането на гръб към тези, които са слята, неразделна част от моята история, кръв и култура.

Мисля, че добрият тон и сърцето дължат едно извинение и поиск на опрощение към Русия. Е, никога няма да е късно. Защото ние май не сме братя. Ние сме по-скоро блуден син.

Искаме да ни простите лекотата, с която ви забравихме. Вашата култура, мощ, достойнство, заслуги. С тях забравихме и нашия интерес.

Да ни простите свалянето на знамената и безпринципната им замяна с други знамена. Да ни простите самоохулването и самопремълчаването като един Левчев, преди четял стихове на Лужники, днес омълчан от забрава.

Искаме да ни простите несвойствената за нас възхита към новото социално инженерство, сякаш по инерция от комунизма. Простете нашата безпринципност и безгръбначност, нашия инстинкт за оцеляване и адаптация към всяка нова епоха.

Да ни простите, че редица ваши служители, служители на бившия съветски режим просто смениха ведомостта и със същия устрем и жар започнаха да работят за новия Голям брат.

Простете малодушието им, простете политическото гешефтарство, то за повечето българи е непонятно и грозно.

Да ни простите трябва, че дълго време имахме за президент една марионетка, която така обичаше да знае откъде духа вятърът, че дори се ожени тези дни за синоптик.

Да ни простите трябва, че проиграхме на няколко пъти нашия собствен икономически интерес, че непрестанно се волеизявяват необосновани анти-руски и руско-омразни групи, сякаш винаги са съществували, а не е така.

Да си простим и самите ние, че сложихме руснаците в черно-бяла схема, а малцинство, наскоро създадено субективно, руши всеки разговор за руския и българския интерес.

Но това изреждане може да продължи дълго и е твърде официално. С риск да кажа неприемливото, да изпадна в непонятна дисидентщина, иска ми се Русия да разбере и да прости.

Не е въпрос главата на Русия да прости. Руснаците ми се ще да разберат и да простят. Трудно е, знам, но така ми се ще да бъда разбран. И наистина опростен.

Простичко – Русия, прости, ти знаеш защо и как, кой и колко обича. Другото е игра на времето, игра на спомени и временна липса на резон.

Браво на Мартин Карлбовски,Русия е имала своите интереси,но се е съобразявала и с нашите.А сега какво е?Европа,Америка ни разграбиха а с тях и управниците ни изнесоха България.Народа…………………тъне в мизерия.Да имаме кризата и мисленето на Гърция.

Не бих могъл да го кажа по-добре от Карбовски.А и няма нужда .Има нужда обаче ,всеки свестен българин да го прочете!аа

На кого се кланяш господин карбовски ние сме БЬЛГАРИ нямаме нищто обшто с ВИКИНГИТЕ СРАМОТА

За прошка трябва да помолим и сърбите…

А какво общо имаме с англосаксонците

Карбовски ,много слабо познаваш историята, но оная ,независимата руска история, има я .В нея нещата не са такива каквито ги представяш.Няма причина да искам Руската държава да ми прощава, и не мисля че българите не сме благодарни ,(изключенията потвърждават правилото) но на онези руски обикновенни хора ,които се жертваха, и които ги жертваха за интересите на руските управляващи .Карбовски , чети , ти си отличен манипулатор и не вярвамт така да си манипулиран !

Още по“светли“дни ни чакат,но така ни се пада!Ние си го заслужихме

Питате ли се защо руснаците ни наричат ,,братушки,, а турците ,,комшу,, а сърбите и власите гузно ни поглеждат и като че ли по-добре да не бяхме съществували??!!

Викингите участват и в историята на Великобритания, Франция, Дания и Холандия, както и в историята на Северна Америка ( Ерик Червенокосия )

Не е съвсем до непознаване на историята – все пак тя се пише от победителите!А ние българите все не сме победители!?И оръжията не са най- силното средство за да победиш. А духовността и силата на духа са по-силни .,,Духовността не пада там гдето знанието живей,,!
Българите нямат достъп до АРИВИТЕ на трите империи ,които са ни оказвали най-силно влияние- Византия,Османската, Руската.И никой няма да ни я поднесе тази информация на готово!!

Ако знаехме истинската история такава каквато е и я представяхме на Европа и света както би трябвало- тогава всички биха гледали по друг начин на България!
Не г-н Карбовски ,не би трябвало един горд и достоен народ да се кланя и да моли за прошка от друг!!Това е абсурдно – помислете си само !!Българския народ е достойно благодарен на русите,този народ няма да навреди дори на сърби или власи или на когото и да е… Това е един просветителска народ, който поради крайно лошо управление на редица управници за сравнително дълго време е изпаднал от първата ,,каруца,, на цивилизацията и сега се ,,борим,, с последиците на тези неблагоприятни исторически съвпадения.

Браво Карбовски!!!Най-после някой да има смелост да изрече на глас това което мисли интелигентният българин.Казаното е истина скъпи сънародници.Време беше да го признаем.

Но нещата ще се оправят !!
Нека управниците се заемат със стандарта на народа ,а не да оправят Западните Балкани!!
Извинете но Балкан има само в България!
Ние сме вече 11 години в ЕС ,а какво става- 8 хил.евро БСП на човек.В Турция е по-голям!!
Къде сме тръгнали?!!Дори Русия и Румъния са по-добре !Да не изреждам и други страни…
Да погледнем нещата от вътре и да се извисим – икономически и пак духовно!!И тогава да спорим за друго и да се …извиняваме някому!

Само да кажа ме османските архиви ги има в народната библиотека и само трябва да бъдат преведени

Карбовски – срам ме от теб !!!! Аз чета руска литература и обичам руския народ !!! Но ако я нямаше руската намеса в нашата история и четейки ВНИМАТЕЛНО историческите факти от тази намеса сега нямаше два милиона българи да живеят ТРАЙНО в СКАПАНИЯ ЗАПАД , други два милиона българи – един от които съм аз да живеят с 250 лв. пенсия след 45 години трудов стаж в името на България !!!! Знаеш ли ти Карбовски къде е била България като стандарт на живот в навечерието на 1939 год. ???? А знаеш ли къде е сега – ЗНАЕШ ЛИ ????И сега ме караш да се извинявам на моите поробители за това , че съм обречен на гладна смърт !!! Карбовски – опитай се да живееш една година с 250 лв.А ти сигурно се возиш на москвич,ползваш руски мобилен телефон и руски 100 инчов телевизор?? ПРОСТО ТЕ ЗАБРАВЯМ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАШ !!!!!!!!!!!!

Карбовски, сетих се да те ПОПИТАМ нещо на което не мога да си дам отговор??? КОЛКО БЪЛГАРИ СА ЕМИГРИРАЛИ В ТВОЯТА ЛЮБИМА РУСИЯ В ТЪРСЕНЕ НА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ – КОЛКО -КОЛКО ????? А знаеш ли къде е завършил висшето си образование сина на другарката Корнелия Нинова и къде работи сега ??? И понеже не знаеш ще ти дам верния отговор !!! Учил е в университета Ломоносов – МОСКВА и сега работи като кредитен консултант в ОББ- Червен бряг !!!! Стартова заплата – 110000хиляди ДОЛАРИ-на година !!!! По неговия път върви и сина на друг виден ЧЕРВЕН функционер- сина на др. Цецка Чачева .Очаквам той да започне работа в гр.Плевен !!!!! ВЪРХОВНА ДЕМАГОГИЯ- А ТОЛКОВА МНОГО ТЕ УВАЖАВАХ!!! Но какво ли не правят парите ??????

19 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!