fbpx

Мариана Попова празнува рожден ден

Снимка: клюки.бг

Българска поп-певица Мариана Николова Попова, известна с участието си на Евровизия, в журито на „Гласът на България“ и престоя ѝ в къщата на „Vip Brother Bulgaria 2012″, днес празнува рожден ден.

Родена е на 6 юни 1978 г. в София. От 1989 до 1991 г. се занимава с народно пеене и народни танци. Завършва гимназия „Филип Станиславов“. Следва поп и джаз пеене в Нов български университет. От 1996 до 2000 г. е вокал на „Кокомания“, нашумели най-вече с песента „Ти не дойде“. През 2001 г. побеждава в обявения от „Шоуто на Слави“ конкурс за беквокалистки, но остава на работа там само три дни. По-късно печели конкурс за водещи в „БГ радио“, а после — в предаването „Пиано бар „Нощни птици“ по БНТ.

Мариана Попова е една от петте поп-певици, номинирани за наградите на телевизия „ММ“, заедно с Лили Иванова, Белослава, Мария Илиева и Тони. На 18 май 2006 г. представя България на Евровизия в Атина с песента си „Let Me Cry“, но не успява да се класира за финала, а остава на 17 място в полуфинала.

Взима участие в благотворителната инициатива на БТВ – Великолепната шесторка в дует с баскетболния треньор Тити Папазов, като печели най-голяма подкрепа на гласуването за любимец на публиката.

През 2008 г. издава дебютния си албум „New Religion“, в който са включени 11 песни. Между тях има кавър на песента на Паша Христова „Остани“, латино-песен с Орлин Горанов с участието на испанския барабанист Пабло Круз, както и баладата „Let me cry“. Влючени са различни етноси: пее фадо, има дует с Миро от Каризма, в който той пее на иврит, а тя – на английски.

През 2009 г. отново взима участие в конкурса на българската Евровизия с парчето си „Crazy“, но не събира достатъчно гласове.

През 2011 г. издава дуетен албум със заглавие „Предай нататък“, в който са включени 11 песни (девет дуетни и две със сборни формации). Три от дуетните песни на Мариана са с Орлин Горанов – „Чуй ме“, изпълнена за първи път на церемонията на Годишните музикални награди на БГ радио през 2009 г., като в албума е включена и англо–италианска версия на „Чуй ме“ – „Can You Hear Me“, в която Мариана пее на английски, а Орлин Горанов – на италиански. Песента е по музика на Красимир Гюлмезов. Мариана е автор на българския текст, а английският и италианският вариант са на Владимир Михайлов и Даная Цанкарска.

Песента „Целувай ме дълго” сбъдва една мечта на Мариана – да изпълява песен, написана от Стефан Димитров, в дует с Васил Найденов. В албума са включени още „Замълчи, замълчи”, дует с Дони, „Kadosh“ – с Миро, „Губя те” – с Искрен Пецов и „So High“ – с Васил Петров. В албума „Предай нататък” са и две песни, изпълнени от сборни формации – „Помощ, обичам те!” и коледната „Бяла звезда” с участието на Мария Илиева, Нина Николина, Орлин Павлов, Любо, Графа, Наско от Б.Т.Р., Дони, Нети, Виктория Керин и Поп Корн.

2011 г. – Мариана Попова става част от треньорския щаб в лятното шоу на bTV „Гласът на България“ заедно с Миро, Ивана и Кирил Маричков, където печели Стелияна Христова от нейния отбор.

На 17 септември 2012 г. Мариана влиза в къщата на „Vip Brother Bulgaria“ и излиза на 5 ноември същата година. Вътре любимият ѝ Ханес Перфлер ѝ предлага брак, тя се съгласява.

По-късно Мариана се развежда и сега живее с актьора Веселин Плачков, от който чака дете.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!