fbpx

Майстор на сръбската скара ни разкри: Ето така се правят най-сочните кебапчета (рецепта)

Кебапчета са ястие от сръбската кухня и са любими на всички. Жителите на Балканския полуостров ги обожават и често ги приготвят.

Продълговатият колбас се прави от свинско или говеждо месо, а след това се пържи на скара или на тиган.

Това е най-лесната рецепта на това оригинално ястие. Уверяваме ви, че ще имат невероятен вкус!

Съставки:

Свинска кайма – 300 грама

Телешка кайма – 300 грама

Газирана вода – 3 супени лъжици

Слънчогледово олио – 3 супени лъжици

Паприка – 1 супена лъжица

Сода – 1 щипка

Сол и черен пипер на вкус

Лук – 1 брой

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида кайма, нарежете лука, добавете сол, черен пипер, паприка (червен пипер) и сода. Разбъркайте. Добавете към мляното месо газираната вода и го омесете старателно за 10-15 минути. Намажете с олио (около 2 супени лъжици) и покрийте с капак, като съхранявате в хладилник в продължение на няколко часа.

Оформете кебапчетата по два начина: или чрез ръце или като каймата премине през гърлото на пластмасова бутилка. В този случай кебапчетата ще бъдат с по-плътна и равномерна форма.

Загрейте тиган с растително олио. Изпържете, докато станат готови, обръщайте ги периодично, така че да са равномерно запечени.

Сервирайте ароматните кебапчета с картофено пюре, пресни или печени зеленчуци.

Кебапчетата са изключително подходящи за вашите семейни вечери! Посъветвайте приятелите си да приготвят нещо ново за вечеря, като им споделите тази рецепта.

 

Брадва

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!