Лупа.бг: Това ли е истинската причина Слави да напусне bTV?

Новини
7

Близо два месеца след като Слави Трифонов изненадващо обяви, че няма да подпише нов договор с bTV и слиза от екран се появи истинската причина за разрива в отношенията между шоумен №1 и медиата, пише lupa.bg. Оказа се, че не става дума нито за пари, нито за натиск, както първоначално се смяташе.

Телевизията просто е имала изискване към предаването, което никак не се понравило на Дългия. В новия договор, който от bTV предложили на Слави, основните параметри се запазвали, само че имало специално добавена клауза – шоуто да не се занимава с политика и агитационна дейност. Ръководството на медията отчело, че Трифонов и екипа му в последните години заявяват амбиции да диктуват политическия ред в страната, затова решили да ограничат това. В контракта, който юристите на медията предоставили на Слави, ясно се посочвало, че предаването не може да провежда политически кампании и да агитира, а да се съсредоточи върху ясно зададения си първоначален формат – „забавно вечерно шоу с хумор, танци и музика“.

Политиката можело да присъства като скечове и вицове, но не и като обществена дейност – с кампании и обявяване на референдуми. Слави категорично отказал да приеме новите условия, което потвърждава слуховете, че възнамерява да участва в политическия живот на страната. Това е причината той да отхвърли предложения договор. Както вече писахме, той основава движение, което ще подкрепи отделни кметове в повечето общини у нас. Публична тайна е, че именно Слави седи зад решението на омбудсмана Мая Манолова да се яви като независим кандидат за кмет на София.

Неприятната изненада за bTV дошла от там, че вместо на планирана работна среща, Трифонов решил да уведоми за решението си първо тв аудиторията чрез предаването си. Така три дни преди насрочената среща с изпълнителния директор на канала Флориан Скала, ръководството на телевизията научило от екрана за решението на продуцента да спре шоуто си след 19 години в ефир.

loading...

След като шоуто се е превърнало в политическо предаване, по-добре да спре. Политически предавания колкото искаш. И Слави да си направи едно педаване както Вучков и Антон Тодоров и там да приказва каквото си иска. Сегашното шоу вече не е интересно и забавно.

рупайте кочана на крварите, платете им непроизведените самолети и чакайте от умрял писмо.

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
След гладиаторска битка във „Фермата“, победа за софтуерният инженер

Кадър БТВ Журналистът-патриот Ивайло Шопски падна безславно в дуела срещу най-големия си враг във „Фермата: Нов свят“ Митко Караиванов. Софтуерният инженер и собственикът на пътуващо читалище минаха през епичен сблъсък, чиято кулминация бе играта „Горяща каруца“. В нея участниците бяха завързани с въже за противоположните краища, а целта бе да …

Новини
Бизнесменът Ивайло Пенчев: Българите 5 години ще плащат заплатите на „Фолксваген“, ако дойде в България

  За Фолксваген да ви кажа: Искат да построят завод хората, но питат кой ще им даде пари. В интернета пише, че нашето правителство им предлагало 260 милиона евро субсидия. Те ще имат 4000 работници. 260 милиона делено на 4000 прави 65 000 евро на работник субсидия, казва бизнесменът Ивайло …

Новини
Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Отпада изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности Предстои важна социална промяна, която засяга ТЕЛК решенията. Правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Заради заболяванията си Красимира е със 75% намалена работоспособност. Една от диагнозите й е астма,което налага задължителното …