Лондон: Това е исторически момент! Въвеждаме нова имиграционна система

Новини

fakti.bg

Според премиера Мей 2018 г. ще влезе в историята на Великобритания като време на рекордно ниски нива на безработица и бедност

Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си във връзка с предстоящото оттегляне от Европейския съюз, заяви британският премиер Тереза Мей в новогодишна реч.

„Новата година е моментът да гледаме напред, а през 2019 г. Обединеното кралство ще отвори нова глава“, подчертава Мeй, цитирана от „Фокус“.

В изказването си премиерът не пропусна да защити споразумението с ЕС, което беше критикувано от нейните съпартийци и опоненти и което скоро ще бъдат представено за разглеждане от Камарата на общините. Мей също така отбеляза, че този документ отразява стремежите на британците, заявени на националния референдум през 2016 г. за прекратяване на членството в ЕС.

„Споразумението за Брекзит, на което се съгласих, изпълнява волята на британския народ, изразена по време на гласуването, а парламентаристите ще трябва да вземат важно решение през следващите няколко седмици. Ако Парламентът подкрепи споразумението, Обединеното кралство ще може да преодолее кризата“, продължи премиерът.

Тя обеща, че парламентарната подкрепа за споразумението ще позволи на правителството да съсредоточи енергията си върху укрепването на националната икономика и отварянето за нови пазари за британските компании. Мей добави, че това ще създаде нови работни места и нови бизнес възможности, ще ускори строителството на нови жилища, за да се доближи до постигането на целта да се осигури на всяко семейство собствен дом или апартамент, да постигнат рекордни инвестиции в сектора на здравеопазването и да се трансформира в посока на по-голяма достъпност образователната система.

„Ще въведем нова имиграционна система, основана на уменията, за да заменим свободата на движение (на работещите в ЕС)“, обеща британският премиер, припомняйки основната цел на поддръжниците на Брекзит – защита на националния пазар на труда от неконтролиран приток на работна ръка от страни от ЕС.

В същото време Мей призна, че „референдумът за 2016 г. обостря различията“ в британското общество, причинен от напълно различна визия за по-нататъшните отношения на страната с континентална Европа.

„2019 година може да е периодът, през който ще оставим настрана нашите различия и заедно напредваме към силни нови отношения с нашите европейски съседи и с външния свят като страна, фокусирана върху световните търговски отношения“, каза тя.

Според премиера 2018 г. ще влезе в историята на Великобритания като време на рекордно ниски нива на безработица и бедност, както и първия многогодишен период, в който публичният дълг е намалял.

„Тази година Обединеното кралство е постигнало много. Заетостта е на рекордно високо ниво, първият устойчив спад в нашия дълг започна в рамките на живота на цяло поколение, а броят на хората, живеещи в абсолютна бедност, е рекордно нисък“, каза още Мей.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Безплатно тестване по домовете започват в Гърция

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони с предполагаем по-висок риск от разпространение на Ковид-19. В действие влизат 500 мобилни екипа от специалисти. Тестването ще бъде безплатно, пише www.bgonair.bg. Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата. Изборът на …

Новини
С над 250 млн. лв. са задлъжнели туроператорите на своите клиенти

Отменените организирани пътувания са над 200 000 заради разпространението на коронавируса, показва проучване на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АББТА), проведено сред 105 от членовете на организацията в периода 4-6 април. От организацията поясняват, че изследването представлява 10% представителна извадка от целия туристически пазар, пише „Монитор„. На база …

Новини
Прогноза за времето по Цветница и Великден

Все по-топло време ни очаква през следващите дни. Повишение на температурите се очаква над цялата страна. За района на гр. София, ще варират между 13 и 18 градуса, като по-чувствително захлаждане се очаква около 15 април. След това температурите отново тръгват нагоре и по празниците ще бъде топло с незначителни …