fbpx

Лихварите, арестувани при акция в Пловдив, имали цех за производство фалшиви карти

реклама

Снимка TrafficNews.bg

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима пловдивчани, участвали в престъпен сговор за изработване и използване на скимиращи устройства за събиране на информация от кредитни и дебитни карти и изготвяне на фалшиви карти за теглене на пари от чужди банкови сметки.  Собственикът на заложна къща „Фокс“ Иван Бистрашки, Владимир Коцоянис – Гърчето,  Георги Мирчев и Васил Иванов бяха задържани в петък следобед при акция на ГД БОП, съобщи TrafficNews.bg .

Събраните до момента доказателства сочат, че участниците са действали от януари 2017 г. За целта, недалеч от Пловдив, оборудвали свой „производствен цех“ с напълно затворен цикъл. На 13 юли 2018 г., при операцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура по задържането им, на въпросния адрес са открити компютри с програми за обработка и съхранение на информация, изтеглена неправомерно от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи батерии за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС-терминали с батерии, платки с различни накрайници и множество други веществени доказателства.

реклама

В същото помещение, което е собственост на Коцоянис,  са открити и голямо количество български и чужди документи (паспорти, лични карти, талони за автомобили, бланки на визи и стикери). по данни на TrafficNews са намерени около 150 паспорта. Открити са и заготовки за лични документи, без нанесени на тях имена и други данни, както и без поставени снимки.

По време на операцията са претърсени общо 8 адреса в Пловдивско, както и автомобили.  Назначени са множество експертизи, които да очертаят границите на престъпната дейност.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата са наложени парични гаранции, съответно от 150 000 лв.за Коцоянис, 100 000 лв. за Бистрашки, а на другите двама – по 70 000 лева. Според адвокат Стефан Левашки, който защитава   един от задържаните, поисканите гаранции са рекордни и ще бъдат обжалвани.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …