fbpx

Къде се изгубиха над 200 000 преференции на евровота?

външна реклама

36,71% от избирателите са гласували с преференция на евровота тази неделя – данните са на ЦИК и са от първото въвеждане на обработените секционни протоколи.

4 социологически агенции, които правиха екзит пол в неделя, обаче имат много по-различни данни. Според „Галъп интернешънъл“ и „Тренд“ около 49% от избирателите са гласували с преференция; според „Афис“ – 51%; според „Алфа рисърч“ – 42%.

Ако сравним данните на социологическите агенции и тези на Централната избирателна комисия изчезват около 262 000 преференции. Дори и при най-оптимистичния сценарий около 113 000 преференции са изчезнали от секционните протоколи, съобщава offnews.bg.

външна реклама

Ако разчитаме на данните на ЦИК, от около 2 135 659 гласували на изборите в неделя 784 000 са отбелязали номер на преференция за кандидат в листата. Но според данните от екзит пола 49% са гласували с преференция, тоест около 1 046 400. Разминаването е с поне 262 400 преференции.

Дори и 42% да са използвали преференция – разминаването между данните на ЦИК и данните от екзит пола е с най-малко 112 900 преференции.

Разбира се, впоследствие трябва да се отчете броя на недействителните бюлетини, както и частта от респодентите, които са давали „социално желателни“ отговори при екзит пола. Но няма как от неделя до вторник да са се изпарили десетки хиляди преференции.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
По 190 евро за Великден за 17 000 кипърски пенсионери

външна реклама Снимка pixabay Правото на великденските надбавки зависи от общия доход на възрастните хора през миналата година. За домакинство от един човек максималният му размер е 6500 евро. За домакинство от двама души той е 11 000 евро, като е увеличен с над 1000 евро от предишните години, за …

Новини
Преговорите между Левски и Хубчев продължават

външна реклама Преговорите на ръководството в Левски с бившия наставник на първия отбор Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков и Левон Апкарян за обезщетенията, които трябва да получат, продължават. Както е известно, те бяха освободени от клуба през миналия юни. Впоследствие те отнесоха въпроса към ФИФА и осъдиха „сините“. …

Новини
Ветераните на Черно море се класираха за финалите на държавното

външна реклама Снимка chernomorepfc.bg Футболните ветерани на Черно море показаха, че още могат. „Моряците“ се класираха за финалите на държавното първенство по футбол за ветерани. Екс футболистите на “моряците” записаха разгромна победа с 8:1 срещу “Светкавица” в Търговище във финала за Зона Североизток. Хеттрик за успеха реализира Влади Гочев, на …