fbpx

Къде предлагат 10 дни ол-инклузив в 5-звездни хотели за 270-300 долара

Русия е дала подкрепа за българския туризъм, но ще е голям успех, ако задържим ръста на руски туристи предвид агресивната ценова политика на Турция. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред репортери в парламента.

Тя бе в правителствената делегация с Бойко Борисов в Руската федерация (РФ) тази седмица, съобщава Флагман.

Президентът Владимир Путин дал съгласие 2019 г. да е „година на туризма на Русия в България и на България в Русия”. В евразийската страна имало традиция всяка година да обявяват такава партньорска държава, което насочвало техните туристи.

Николина Ангелкова заяви, че през цялата 2017 г. у нас са дошли 559 000 руски туристи. С колегите и от РФ се разбрали да запазят същия процент на ръст и през тази година.
Трябва да ви кажа, че това ще бъде изключително голям успех предвид изключително агресивната ценова политика, която Турция води спрямо този пазар, за да върне позициите, които загуби преди две години. Така че очакваме същите числа да получим и през това лято, като към момента наблюдаваме един лек спад от около 3 до 4%, което е в рамките на очакваното, пак казвам, предвид изключително агресивната ценова политика на Турция”, заяви министър Ангелкова.

„Само за сведение, това, което получих от моя колега като информация, е – Турция предлага 10-дневни пакети в 5-звездни хотели ол-инклузив от 270 до 300 долара, което – сами разбирате, ние няма как да се борим с тази изключително агресивна ценова политика. Но факта, че чисто политически имаме тази подкрепа и сме в топ 5 на предпочитаните пазари за руски туристи, както и това, че има заявени много повече редовни линии за летищата „Варна” и „Бургас”, отколкото чартърни, дава основание да смятаме, че ще запазим устойчивостта. И всъщност цифрите, които получихме миналата година, ще можем да получим и това лято, което, пак казвам, ще бъде много голям успех на фона на тази конкуренция”, добави министърката на туризма.

Тя се отнесе резервирано към промените на чуждоезични географски имена в Старозагорско. Според нея това трябва да се подлага на широко обществено обсъждане.

Ангелкова даде пример с „Аладжа манастир”, „Карадере”, „Корал” и храма „Александър Невски”.
Ако тези имена бъдат променени, ще трябва да правим много по-голяма реклама за чуждите туристи, обясни министърката.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

error: Content is protected !!