fbpx

Купуват козметичната компания Avon за 2 млрд. долара

реклама

Бразилската козметична група Natura обяви, че купува базираната във Великобритания Avon.

Natura, която вече притежава The Body Shop и Aesop, е водещата компания в Бразилия в сферата на козметиката, парфюмите и тоалетните принадлежности, пише „Профит“.

Офертата за придобиване изцяло в акции на стойност 2 млрд. долара означава, че акционерите на Natura ще притежават 76% от общата компания, която ще има годишни приходи в размер на над 10 млрд. долара.

Сделката ще създаде четвъртата най-голяма козметична компания в света.

Новата компания ще разполага с 3 200 магазина в световен мащаб и присъствие в 100 държави.

През последните няколко години Avon изпитваше затруднения с модернизацията на бизнеса си в световен мащаб, тъй като моделът й на продажби от врата на врата вече не е толкова попуярен в ерата на интернета.

През 2016 г. компанията обяви, че мести централата си от Ню Йорк във Великобритания и закрива 2 500 работни места като част от преструктурирането си.

Avon също така продаде дейността си в САЩ на инвестиционния фонд Cerberus.

През април LG Household & Health Care постигна споразумение за придобиване на дяловите и на Avon, и на Cerberus в щатския бизнес.

Анализатори от Brasil Plural заявяват пред BBC, че Natura „преследва целта да се превърне в световна марка“, но предупреждават, че компанията ще трябва да инвестира значително в дейността на Avon в Бразилия.

Avon вече има 2.2 милиона консултанти по директен маркетинг в Бразилия.

Natura използва сходен бизнес модел, а много от търговските представители на Avon в Бразилия продават и продуктите на Natura.

През 2017 г. бразилската козметична компания придоби The Body Shop от L’Oreal в сделка, която се смята, че е на стойност 1 млрд. евро.

От тогава Natura се опитва да изведе до печалба The Body Shop, която изпитва затрудния вследствие на нарасналата конкуренция.

L’Oreal купи компанията за около 940 млн. евро през 2006 г., когато тя бе най-успешна, но впоследствие The Body Shop не успя да продължи доброто си представяне.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 1 март разрешават организираните екскурзии в страната, от 1 април – за чужбина

реклама илюстрация Pixabay От 1 март отпада забраната за организираните пътувания в страната. За екскурзиите в чужбина ще отпадне от 1 април 2021 г. Това съобщи TravelNews позовавайки се на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова след срещата между нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия бранш. …

Новини
Производители съветват дънките да се перат само два пъти годишно

реклама илюстрация Pixabay Повечето дрехи идват при нас с прости инструкции за пране – градуси и препоръчителна програма. Суровият деним от друга страна не се предлага с такива указания. А според специалистите и най-вече според основателя на най-голямата компания за дрехи от деним, Levi’s, дънките не трябва да се перат, …

Новини
Ресторантите ще отворят с половин капацитет

реклама илюстрация Pixabay Заведенията ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа, това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Нощните клубове ще отворят от 1 април. Забраната за организирането на събития – конгреси, сватби, кръщенета, семинари, …