fbpx

Купуваме два патрулни кораба за 1 млрд.лв. Каракачанов: „Дали имат корупционен заряд. И в кафето има!“

реклама

Депутатите решиха да бъдат закупени два многофункционални модулни патрулни кораба, които да могат да участват в операции на НАТО и ЕС.

Проектът ще струва 984 млн. лева с ДДС. Разликата с предишния проект е 164 млн. лева и е разпределена за плащане през 2025 и 2026 година, съобщава Флагман.

Корабите ще са окомплектовани с основно и допълнително въоръжение, както и ще бъдат обучени екипажите им. Проектът предвижда и поддръжка на корабите в продължение на 3 г.

С новите два кораба ще бъдат подменени три бойни кораба, руско производство.

Според проекта първият кораб може да бъде доставен до края на петата година след подписване на договор, а вторият- до края на шестата година. Предвижда се плащането да се осъществява за период от 9 години.

Депутатите бяха почти единодушни за проекта – с две забележки, първата на Воля, че те са категорично против и парите трябва да отидат за здравеопазване и социални дейности, а втората от БСП, че няма ясни критерии за закупуването им и съмнения, че проектът може да е корупционен.

„За“ гласуваха 135 депутатите, 9 бяха „против“ (Воля), а един се въздържа (независимият Ангел Исаев).

Военният министър Красимир Каракачанов присъства на разискванията.

„Десетилетия наред нашите въроъжени сили бяха оставени на произвола на съдбата”, каза той. Отговори на БСП с думите: „Корупционен заряд има във всичко, ей сега да си купиш кафе и в него има корупционен заряд”.

А относно правилата за провеждане на процедурата той обясни, че правилата съществуват и те са, че парламентът може във всеки един момент да проверява изпълнителната власт и може да поиска отчет по всяко време на всеки един от проектите.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Изплащат повече от 5,6 млн. лв. на туроператори за неосъществени пътувания

реклама Снимка вихрогон.бг Първите компании, получаващи субсидия, са с изрядни документи, а средствата ще бъдат изплатени със заповед на министъра на туризма. Министерството на туризма изплати повече от 5,6 млн. лв. на 86 компании, изпълняващи туроператорска и турагентска дейност. Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност …

Новини
Иван Нанчев убил двамата си малолетни сина един след друг

реклама Снимка pixabay Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор. С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. …

Новини
Иво Сиромахов: Няма да се кандидатирам на тия избори. Не разчитайте на мен

реклама Снимка профил ФБ За разлика от колегите си сценаристи в шоуто на Слави Трифонов, които станаха водачи на листи от партията „Има такъв народ“, Иво Сиромахов се разграничи от политиката. Той заяви категорично профила си във Фейсбук, че няма да се кандидатира за депутат на които и да било …