fbpx

Красимир Каракачанов за Марешки: Да си пие хапчетата и да не се занимава с армията

Военният министър Красимир Каракачанов препоръча на Веселин Марешки да си пие хапчетата, вместо да се занимава с националната отбрана на България. Коментарът му е по повод идеята на лидера на „Воля“ да се наложи мораториум за парите за модернизация на армията, съобщава btv.

„Ултиматум!? Марешки не е човек, който може да ми поставя ултиматуми. Бих му препоръчал, като най-големият вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка в теми като националната сигурност и отбраната, от които нищо не разбира. Разбирам го, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина популярност – ама, хайде, да бъде така добър да бъде малко чувство за отговорност и да не го прави за сметка на армията.

Да се захване с бедните, с гладните, с наркозависимите, с контрабандата на петрол, с контрабандата на лекарства, теми познати. Да се занимава с неща, които познава, а да не се занимава с армията, от която нищо не разбира. Армията и националната сигурност на България не са поле за евтин популизъм. Разбира се, аз много пъти съм казвал на такива изказвания, че съм доктор по международно право, а не съм доктор по психиатрия“, коментира Каракачанов.

Президентът Румен Радев също препоръча Марешки да не се занимава с теми, по които не е подготвен.

Марешки пък заплаши, че ще поиска оставката на Красимир Каракачанов.

Президентът Радев и военният министър Каракачанов посетиха в Пловдив специализираното изложение за бойна техника „Хемус“.

Двамата разгледаха различни прибори и въоръжения. Президентът изпробва бинокъл за нощно виждане и живо се поинтересува от РПГ българско производство, докато военният министър се поинтересува от пушка с щик и бинокъл.

Изминалата година е изключително добра за българската отбранителна индустрия. Тя е реализирала на чужди пазари продукция на стойност 1,2 млрд. евро.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!