Красивата Витоша ви очаква! Правят туристическо състезание по стъпките на Алеко Константинов

Новини

Обичате Витоша, обичате и приключенията, нали? Особено онези, които имат и социален характер. Ако отговорът ви е да, не се колебайте да се впуснете в предизвикателството “По стъпките на Алеко с приятел”. Състезанието, което ще се проведе на 6 октомври ще ви отведе по един от най-красивите маршрути в планината – от Железница през Черни връх до село Владая, и освен това ще ви позволи да споделите емоцията от него с най-близките си хора.

Ако се впуснете в “По стъпките на Алеко с приятел”, ще трябва да формирате отбор и да изберете по кой от двата маршрута, заложени в него, ще преминете.

Маршрутите
Единият е 14 км, тръгва от Железница и завършва на Черни връх. По-дългият е 30 км, като отново тръгва от Железница, преминава през Черни връх и завършва в село Владая.

Категориите
Категориите, в които можете да формирате отбор, също са две – семейство или приятели, като минималният брой участници е двама души.
Събитието е базирано на първото преминаване по целия маршрут, което е дело на Алеко Константинов и Никола Тантилов през 1889 г. Една от основните цели на организаторите на събитието е да запознае все повече хора с планината и в случая с един от най-красивите маршрути във Витоша.

Всички, които искат да се впуснат в състезанието, трябва да се регистрират безплатно през формата тук. Всеки участник ще получи стартов пакет с номер и подарък. А тези, които желаят, могат да се включат и в каузата за възстановяване на хижа Боерица.

“По стъпките на Алеко с приятел” е част от календара на София – Европейска столица на спорта 2018 и е съфинансирано от Столична община.Повече информация за събитието можете да намерите на официалния му сайт, както и във фейсбук.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Заради кризата: Хонконг дава по 1280 долара на всеки пълнолетен жител

Хонконг ще раздаде пари на всички свои пълнолетни постоянни жители, за да подпомогне покупателната способност и да облекчи финансовото бреме, предаде Би Би Си. В годишния бюджет са предвидени по 10 000 хонконгски долара (1280 американски долара) за около 7 млн. души на възраст над 18 г. Икономиката на Хонконг …

Новини
1
Борисов: Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите

Премиерът направи това изявление по повод обвиненията на БСП за хаос при въвеждането на тол системата. Парламентарната група на левицата поиска Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и да обясни на българските граждани и на тези, които ще преминават през България какво трябва да плащат, на кого трябва да …

Новини
Половината българи са теглили бърз кредит поне веднъж

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции е действие, което половината българи са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти. Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Това показват данните от проведено онлайн проучване …