Красивата Витоша ви очаква! Правят туристическо състезание по стъпките на Алеко Константинов

Новини

Обичате Витоша, обичате и приключенията, нали? Особено онези, които имат и социален характер. Ако отговорът ви е да, не се колебайте да се впуснете в предизвикателството “По стъпките на Алеко с приятел”. Състезанието, което ще се проведе на 6 октомври ще ви отведе по един от най-красивите маршрути в планината – от Железница през Черни връх до село Владая, и освен това ще ви позволи да споделите емоцията от него с най-близките си хора.

Ако се впуснете в “По стъпките на Алеко с приятел”, ще трябва да формирате отбор и да изберете по кой от двата маршрута, заложени в него, ще преминете.

Маршрутите
Единият е 14 км, тръгва от Железница и завършва на Черни връх. По-дългият е 30 км, като отново тръгва от Железница, преминава през Черни връх и завършва в село Владая.

Категориите
Категориите, в които можете да формирате отбор, също са две – семейство или приятели, като минималният брой участници е двама души.
Събитието е базирано на първото преминаване по целия маршрут, което е дело на Алеко Константинов и Никола Тантилов през 1889 г. Една от основните цели на организаторите на събитието е да запознае все повече хора с планината и в случая с един от най-красивите маршрути във Витоша.

Всички, които искат да се впуснат в състезанието, трябва да се регистрират безплатно през формата тук. Всеки участник ще получи стартов пакет с номер и подарък. А тези, които желаят, могат да се включат и в каузата за възстановяване на хижа Боерица.

“По стъпките на Алеко с приятел” е част от календара на София – Европейска столица на спорта 2018 и е съфинансирано от Столична община.Повече информация за събитието можете да намерите на официалния му сайт, както и във фейсбук.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …