Красивата Витоша ви очаква! Правят туристическо състезание по стъпките на Алеко Константинов

реклама

Обичате Витоша, обичате и приключенията, нали? Особено онези, които имат и социален характер. Ако отговорът ви е да, не се колебайте да се впуснете в предизвикателството “По стъпките на Алеко с приятел”. Състезанието, което ще се проведе на 6 октомври ще ви отведе по един от най-красивите маршрути в планината – от Железница през Черни връх до село Владая, и освен това ще ви позволи да споделите емоцията от него с най-близките си хора.

Ако се впуснете в “По стъпките на Алеко с приятел”, ще трябва да формирате отбор и да изберете по кой от двата маршрута, заложени в него, ще преминете.

Маршрутите
Единият е 14 км, тръгва от Железница и завършва на Черни връх. По-дългият е 30 км, като отново тръгва от Железница, преминава през Черни връх и завършва в село Владая.

Категориите
Категориите, в които можете да формирате отбор, също са две – семейство или приятели, като минималният брой участници е двама души.
Събитието е базирано на първото преминаване по целия маршрут, което е дело на Алеко Константинов и Никола Тантилов през 1889 г. Една от основните цели на организаторите на събитието е да запознае все повече хора с планината и в случая с един от най-красивите маршрути във Витоша.

Всички, които искат да се впуснат в състезанието, трябва да се регистрират безплатно през формата тук. Всеки участник ще получи стартов пакет с номер и подарък. А тези, които желаят, могат да се включат и в каузата за възстановяване на хижа Боерица.

“По стъпките на Алеко с приятел” е част от календара на София – Европейска столица на спорта 2018 и е съфинансирано от Столична община.Повече информация за събитието можете да намерите на официалния му сайт, както и във фейсбук.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Симеон Сакскобурготски: За всички е ясно, че е време за промяна

реклама Снимка wikipedia ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.В. ЦАР СИМЕОН II ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ-ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ: В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – обявяването на Независимостта на България, с което страната става суверенен, самостоятелен и равноправен субект в международните отношения, нека осъзнаем, че това е било …

Новини
Слави Трифонов пусна ново парче – „Мутри сбогом“

реклама Снимка ФБ Трифонов представи най-новата песен, написана специално за за актуалните събития в момента в България. Ето какво написа той: Музиката е изумително изкуство, няма значение колко можеш да пееш, важното е да искаш. А когато желанието за песен се събере с желанието за свобода и справедливост, се получава …

Новини
И Рачков подобно на Мария Игнатова призна за новата си любов

реклама Снимка инстаграм Като голямо щастливо семейство Димитър Рачков и плеймейтката Анита отпразнуваха рождения ден на комика. Макар дълго време да крие отношенията си с блондинката, Рачков най-накрая направи признание. Повод за това стана 48-ият рожден ден на бургазлията. Рачков, който отскоро бълва снимки и видеа в инстаграм, показа как …