fbpx

Край на чакането по опашки, за да подадем жалба или сигнал

www.bgonair.bg

Със система за електронно връчване, това ще става за секунди
Край на ходенето и чакането на опашки в администрацията, за да подадем жалба или сигнал. Със системата за електронно връчване това ще става за секунди. В края на ноември над 400 административни структури са обхванати от общ портал. Дигитална препоръчана поща с обратна разписка. Така накратко може да се опише електронното връчване на документи.

„От момента, в който бъде изпратен на конкретна административна структура и в момента, в който от другата страна някой отвори вашия документ, той се счита за връчен. И оттук нататък поражда правно действие. За да се възползвате от новата услуга, е нужно само едно нещо – регистрация в платформата чрез електронен подпис. Това ще ви даде достъп до всички основни административни справки у нас“, обясни пред Bulgaria ON AIR Веселин Нинов.

Той допълни още, че ако нещата се развият по план, очаквания са от края на 2019 година чрез същата система за връчване да могат да бъдат връчвани фишове и глоби.

Администрацията няма оправдание да каже „ами, не ви видяхме мейла“. В платформата освен сканирани хартиени документи, могат да се качват и клипове или аудиофайлове. При отваряне на писмото, подателят получава сигнал. Дигитален таймер показва и в колко часа е изпратено. А това решава големият проблем дали са спазени законови срокове, когато това се налага.

Всяка система е добре подсигурена с антивирусна защита, като решението е централизирано. Всички документи, които администрацията обменя по електронен път помежду си, са кибергарантирани Над 13 хил. души вече са се регистрирали в платформата. Чрез друга услуга, отново предоставена от Държавната агенция за електронно управление, всеки може да проверки колко пъти държавата е търсила данни за него.

Най-често в регистрите влиза МВР. А само за месец социалните са проверили над 120 хил. души дали живеят на заявения от тях постоянен адрес. Което значи, че са успели да спестят над 120 хил. хартиени справки.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!