Край на авантата! Това беше последния голям български град без Синя зона, до две седмици я въвеждат

реклама

Жителите на по-големите градове в България отдавна са свикнали със сините зони в централните им части. Затова и доста се изненадват, като тръгнат на море и стигнат с колата си до Варна. Там досега платено паркиране в центъра имаше само на няколко малки участъци. От 18 юни обаче всичко се променя.
Синята зона във Варна ще заработи точно тогава. През първия месец спирането в Синята зона ще се таксува, но няма да се слагат „скоби” на незаплаталите. Неправилно паркиралите обаче ще бъдат санкционирани и вдигани с „паяк”.
SMS системата вече работи, макар че зоната още не функционира официално. Само за ден са били получени 15 съобщения, най-вече от жители на други градове, заради това, че на места знаците за Синя зона, които за момента са покрити, са били с махнати найлони.
„Моят съвет е да не се пускат SMS-и, защото ще бъдат таксувани, но Синята зона все още не работи”, каза шефът на общинското предприятие.
Съвсем скоро служители на „Общински паркинги и синя зона” ще започнат информационната кампания, с раздаване на брошури и обяснения на място. С въвеждането на Синята зона ще заработи и сайтът varnaparking.bg на „Общински паркинги и синя зона”, който също е вече готов. Мобилното приложение също е тествано и вече работи.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Радан Кънев пред ЕНП: Не можете да помогнете на Борисов да задържи властта, той дължи отговори

реклама Снимка ФБ Днес на Работна група по правни въпроси към ЕНП, започна обсъждането на предстоящия дебат за България, пише Кънев в профила си в социалната мрежа.. Пред колегите си от ЕНП евродепутатът Радан Кънев отбелязва, че: – Ако ЕНП се противопостави на резолюция за кризата в България, ще загуби …

Новини
КНСБ: Предлагаме промени, с които минималната пенсия да стане 300 лв., а максималната – 1440 лева

реклама Снимка pixabay КНСБ предлага пакет от промени, които ще доведат до увеличаване на всички пенсии в България. С предложенията ще се постигне минимална пенсия от 300 лева, максимална пенсия от 1440 лева, 10 на сто увеличение на пенсиите от 300 до 369 лева и 5 на сто на останалите. …

Новини
1
„Интерпол“ издирва 16-годишно момиче от Варна

реклама Снимка Interpol Интерпол издирва с жълта бюлетина 16-годишната Евгения Севдова Любенова от Варна, научи Moreto.net. Според информацията на международната организация момичето е видяно за последно на 18 септември във Варна. Общо 15 са българчетата, които се издирват с жълта бюлетина на международната полицейска организация „Интерпол“. Децата, посочени в списъка, …