Котки живеят самостоятелно под наем срещу 1 500 долара месечно

Новини

profit.bg

Дейвид Калиш, който отдава под наем студио с площ от 39 кв. м в Сан Хосе, Калифорния, смята двете си наемателки Луиз и Тина за идеални.

“Те не пият. Не пушат. Не пускат силна музика,” казва Калиш пред новинарския канал ABC7. Освен това плащат месечния си наем в размер на 1 500 долара навреме.

Или по-скоро, някой друг плаща наема им навреме, защото Луиз и Тина са котки.

Двете котки живеят в малкия апартамент зад дома на Калиш в Силициевата долина, който включва баня с душ, Apple TV и дърво за котки. В жилището няма кухня, но има мивка и много шкафове с място за котешка храна.

“Странно е, нали? Никога не съм планирал нещата да се случат точно така,” казва Калиш. “Хората обичат своите домашни любимци, те са част от семейството, така че исках да помогна на приятел.”

Неговият приятел е Трой Гууд, според East Bay Times. Дъщерята на Гууд – Виктория Амит, заминава, за да учи в университет в Южна Калифорния. Тя не можела да вземе котките със себе си в студентското общежитие, затова ги оставила на баща си.

Нейният баща обаче се преместил да живее при годеницата си, която има куче и животните не се разбирали добре. Така Гууд се обърнал към своя приятел Калиш, който първоначално мислел да използва студиото за Airbnb.

„Той ме попита дали съм съгласен да наеме мястото за котките. Според него, така нямало да ми се налага да се занимавам с хора, а той живее наблизо и щял да ги посещава“, разказва Калиш.

Някои хора изразиха в Twitter недоумението си от тази история предвид факта, че в района на залива на Сан Франциско има значително неравенство по отношение на доходите.

“Тази история е забавна, но тя наистина очертава огромното неравенство в Силициевата долина,” казва Дженифър Лавинг, главен изпълнителен директор на Destination Home – организация, която помага на бездомните хора в Санта Клара. “Имаме хиляди хора, които живеят на улицата, но плащаме, за да има къде да живеят котките ни.”

Амит изглежда е наясно как може да се възприеме квартирата за нейните котки.

“Това не е публично място, а се намира в задния двор на човек, защото в района очевидно има голям проблем с жилищата,” казва тя пред KPIX 5. “Не искам хората да смятат, че по този начин отнемам от жилищата на пазара.”

Амит казва, че обича котките си много и че планира те да заживеят с нея веднага щом се изнесе от студентското общежитие.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраниха да излизаме от къщи без маски

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168. Глобата за нарушение е 5000 лв, каквато е и за всички останали нарушения. loading…

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …