Корнелия Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега

Новини
1

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с надзветите партийни субсидии. „Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете информацията към декември миналата година – 6 млн. лв., но ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви.

Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания – 2 млн., старта на БСТВ – около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, допълни тя.

Нинова коментира и консултациите за размера на държавните субсидии. Те няма да започнат още днес. Шефката на НС Цвета Караянчева е в Москва, като в делегацията с нея е и шефът на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Липсват заради командировка председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, както и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, Нинова отговори: „Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари.

С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова. Тя допълни, че колегите й от ГЕРБ ги няма: „Ние ще отидем с първоначалната си позиция“. Тя изрази съжаление, че няма да падат ДДС за храните. „Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства“, припомни Нинова и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика.

Лидерът на БСП подчерта, че ръководената от нея партия ще продължава да отстоява тази политика. „Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в следващия бюджет за следващата година, когато отворим отново данъчните закони през октомври“, посочи още Нинова.

 

Блиц

loading...

Сега е момента БСП да докаже, че е истинска лява партия. Трябва да защитава и да предложи да се премахнат изцяло субсидиите за всички партии. Най- старата партия, която претендира ,че е и най- многобройна ако сега 30 години не може да мине на самоиздръжка, просто да се разпусне. Народът не е длъжен финансово да издържа политически хрантутници.
Нека разни други многобройни партийки да се самоиздържат и след това да предявяват големите си политически претенции че даже да ни управляват като малцинства.
Относно външно финансиране и дарения разни нека да няма никакви ограничения. Всички подобни практики обаче, трябва да се обявяват публично и декларират без закъснение за да знае народа, кой го управлява задкулисно. Съответно трябва да се плаща и данък за даренията и придобитата собственост, както това се прави към всеки обикновен гражданин и се търси съответна отговорност, когато не се декларира официално придобитите финансови и други движими и недвижими имоти. Без един нов Закон за политическите партии тези казуси не могат да се решат.
Главният пожарникар на Републиката очевидно за мен сам си създава кризисни положения и сам си ги решава за да блесне като метеор в нощното политическо небе и отново да ИЗГОРИ ЗА ДА СВЕТИ

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Френски замък от 13 век посреща своите 27 000 собственици

Старинен замък в Югозападна Франция получи коледна премяна, а неговите 27 000 собственици са поканени за празниците. Замъкът събира своите спасители и горди собственици за Коледа. Преди две години организацията за реставрация на културни паметници – „Дартанян“, започва необичайна инициатива и обявява за продан рушащия се френски замък от 13 …

Новини
„Meteo Balkans“: Новата седмица ще донесе застудяване и валежи от сняг

Новата седмица ще ни донесе застудяване и вероятно валежи от сняг, прогнозира „Meteo Balkans“. Нови валежи от дъжд и възможни снеговалежи очакваме към 11-13 декември 2019 г. По-значителни ще са валежите над Гърция, Македония и Южна България, очакваните количества за период от 24 часа ще са между 40-60 л/в.м. Над 1300 …

Новини
Гърция дава по 700 евро на бедни и безработни

Гърция отпуска еднократна помощ от 700 евро за безработни и хора с ниски доходи. Социалната мярка важи и за чужденците, включително за българите, които отговарят на условията и живеят в страната поне 10 години, предава БНР. По 700 евро еднократна помощ получават социално слабите семейства в Гърция, информират от финансовото …