Корнелия Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега

Новини
1

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с надзветите партийни субсидии. „Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете информацията към декември миналата година – 6 млн. лв., но ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви.

Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания – 2 млн., старта на БСТВ – около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, допълни тя.

Нинова коментира и консултациите за размера на държавните субсидии. Те няма да започнат още днес. Шефката на НС Цвета Караянчева е в Москва, като в делегацията с нея е и шефът на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Липсват заради командировка председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, както и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, Нинова отговори: „Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари.

С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова. Тя допълни, че колегите й от ГЕРБ ги няма: „Ние ще отидем с първоначалната си позиция“. Тя изрази съжаление, че няма да падат ДДС за храните. „Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства“, припомни Нинова и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика.

Лидерът на БСП подчерта, че ръководената от нея партия ще продължава да отстоява тази политика. „Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в следващия бюджет за следващата година, когато отворим отново данъчните закони през октомври“, посочи още Нинова.

 

Блиц

loading...

Сега е момента БСП да докаже, че е истинска лява партия. Трябва да защитава и да предложи да се премахнат изцяло субсидиите за всички партии. Най- старата партия, която претендира ,че е и най- многобройна ако сега 30 години не може да мине на самоиздръжка, просто да се разпусне. Народът не е длъжен финансово да издържа политически хрантутници.
Нека разни други многобройни партийки да се самоиздържат и след това да предявяват големите си политически претенции че даже да ни управляват като малцинства.
Относно външно финансиране и дарения разни нека да няма никакви ограничения. Всички подобни практики обаче, трябва да се обявяват публично и декларират без закъснение за да знае народа, кой го управлява задкулисно. Съответно трябва да се плаща и данък за даренията и придобитата собственост, както това се прави към всеки обикновен гражданин и се търси съответна отговорност, когато не се декларира официално придобитите финансови и други движими и недвижими имоти. Без един нов Закон за политическите партии тези казуси не могат да се решат.
Главният пожарникар на Републиката очевидно за мен сам си създава кризисни положения и сам си ги решава за да блесне като метеор в нощното политическо небе и отново да ИЗГОРИ ЗА ДА СВЕТИ

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НОЩ при Борисов за обсъждане на актуалната епидемична обстановка

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, информира БНТ. Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за …

Новини
Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Казах каквото знам. Това обяви премиерът Бойко …

Новини
Ананиев: 200 болни на ден е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките

„Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките“, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, съобщи БНТ. 174 нови случая на коронавирус у нас, има още 4 …