fbpx

Компютърен алгоритъм взе изпитите за общопрактикуващ лекар с по-добър резултат от хората

реклама

Алгоритъмът на британския медицински стартъп Babylon Health показа по-добри резултати от хората при диагностика на заболяванията.

Изкуственият интелект с висока точност отговори на 75% от въпросите в теста, даван на завършващите Британския кралски колеж за общопрактикуващи лекари. Средното ниво на бъдещите медици в този тест е 70%, пише kaldata.com.

Уеб порталът Fast Company съобщи, че ИИ на Babylon Health се справя с медицинските тестове с 5% по-добре от най-добрите завършващи Колежа през последните 5 години. Тренирането на новия ИИ е осъществено с помощта на стандартните учебни материали за подготовка за изпитите.

реклама

Babylon Health няма официален лиценз на британските регулаторни органи, но много британци го използват, вместо да посещават лекар. Засега безплатните консултации с чатбота на Fast Company са достъпни за някои градове на Великобритания. Достъп е даден и на жителите от африканската Руанда, където един лекар обслужва 16,6 хиляди души.

След изпита бе проверена и точността на диагностиката на алгоритъма. Оказа се, че ИИ в 80% от случите вярно определя болестта по симптомите. Квалифицираните лекари са точни в от 64 до 94% от случаите. При диагностиката на най-разпространените заболявания точността на програмата е 98%. При хората-лекари този показател е от 52% до 99%.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …