Комик се кандидатира за президент на Украйна

Новини

fakti.bg

Владимир Зеленски обяви кандидатурата си

Един от най-популярните комици в Украйна Владимир Зеленски обяви кандидатурата си за президент на страната, съобщи RT.

Зеленски обяви кандидатурата си в обръщение директно в ефир. Това стана минути преди Нова година, точно когато своята реч изнасяше и украинският президент Петро Порошенко.

Зеленски набра популярност със сериала „Слуга на народа“. Главен герой в сериала е учител, който стига до Върховната Рада и разстрелва редица депутати.

Продукцията се излъчва по канала „1+1“, който е собственост на милиардера Игор Коломойски. Смята се, че точно той стои зад кандидатурата на Зеленски.

През последните неговото състояние се е стопило, заради национализация на негови активи в Крим и рестрикции от страна на правителството.

Изборите за президент на Украйна ще се проведат през март. Предизборната кампания вече тече. Нейният старт беше обявен през вчерашния ден.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Безплатно тестване по домовете започват в Гърция

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони с предполагаем по-висок риск от разпространение на Ковид-19. В действие влизат 500 мобилни екипа от специалисти. Тестването ще бъде безплатно, пише www.bgonair.bg. Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата. Изборът на …

Новини
С над 250 млн. лв. са задлъжнели туроператорите на своите клиенти

Отменените организирани пътувания са над 200 000 заради разпространението на коронавируса, показва проучване на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АББТА), проведено сред 105 от членовете на организацията в периода 4-6 април. От организацията поясняват, че изследването представлява 10% представителна извадка от целия туристически пазар, пише „Монитор„. На база …

Новини
Прогноза за времето по Цветница и Великден

Все по-топло време ни очаква през следващите дни. Повишение на температурите се очаква над цялата страна. За района на гр. София, ще варират между 13 и 18 градуса, като по-чувствително захлаждане се очаква около 15 април. След това температурите отново тръгват нагоре и по празниците ще бъде топло с незначителни …