Колко бензин остава в резервоара, след като светне лампата?

Новини

automedia.investor.bg

Количеството варира между 50 и 180 км в зависимост от модела
Повечето шофьори предпочитат да сипят гориво, веднага след като светне лампата за резерва. Остатъкът от бензин зависи от класа на автомобила и най-вече от неговите размери. Например, компактният модел може да измине около 50-60 км, докато големият кросоувър – около 150-180 км.

Изданието Bussines Insider публикува любопитно изследване, което включва модели за американския пазар, произведени през 2016 и 2017 г. То засяга най-популярните автомобили, като сред тях има както седани, така и всъдеходи и пикапи. Всички те са с бензинови двигатели, което е напълно обяснимо, тъй като в Щатите дялът на дизелите е съвсем малък.

Изчисленията са показали, че при Subaru Forester при светване на лампата в резервоара остават 12 литра бензин, които са достатъчни за 100-135 км. При Hyundai Santa Fe и Kia Sorento горивото стига за 65 км. Показателят на Kia Optima е още по-малък – 50 км, докато при Nissan Teana е най-голям – 180 км. Други два модела на Nissan – Altima и Rogue (X-Trail), изминават съответно 99 и 101,6 км.

Кросоувърът Toyota RAV4 има пробег от 51,5 км, след като светне лампата на резерва, а Chevrolet Silverado – 53,6 км. При Honda CR-V горивото стига за 60,3 км, а при Ford F-150 – за 62,9 км. Резултатът на Toyota Camry е 101,9 км, на Honda Civic – 102,4, на Toyota Corolla – 102,5 км, а на Honda Accord – 107,6 км.

Експертите на изданието предупреждават, че каране с ниско ниво на гориво в резервоара е опасно, тъй като може да нанесе сериозни щети на някои от системите на автомобила, в това число бензиновата помпа и катализатора.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Девите да бъдат по-инициативни, време за изгодни сделки за Рибите

lamqta.com Овен Каквато и тежест да лежи на раменете Ви в последно време, днес ще го усетите как олеква. Около Вас витае жизнерадостна енергия, която ще разсее всички Ваши грижи. Веднага след като си дадете сметка, че в дадения момент може да поемате върху себе си само толкова, колкото сами …

Новини
Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Причината е в ръста на регистрираните случаи на коронавирус у нас Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предаде БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица …

Новини
Засилен контрол на „Промахон“ е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, главния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска защита относно мерките за коронавируса. Това са зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на страната, искане за забрана …