fbpx

Колко бензин остава в резервоара, след като светне лампата?

automedia.investor.bg

Количеството варира между 50 и 180 км в зависимост от модела
Повечето шофьори предпочитат да сипят гориво, веднага след като светне лампата за резерва. Остатъкът от бензин зависи от класа на автомобила и най-вече от неговите размери. Например, компактният модел може да измине около 50-60 км, докато големият кросоувър – около 150-180 км.

Изданието Bussines Insider публикува любопитно изследване, което включва модели за американския пазар, произведени през 2016 и 2017 г. То засяга най-популярните автомобили, като сред тях има както седани, така и всъдеходи и пикапи. Всички те са с бензинови двигатели, което е напълно обяснимо, тъй като в Щатите дялът на дизелите е съвсем малък.

Изчисленията са показали, че при Subaru Forester при светване на лампата в резервоара остават 12 литра бензин, които са достатъчни за 100-135 км. При Hyundai Santa Fe и Kia Sorento горивото стига за 65 км. Показателят на Kia Optima е още по-малък – 50 км, докато при Nissan Teana е най-голям – 180 км. Други два модела на Nissan – Altima и Rogue (X-Trail), изминават съответно 99 и 101,6 км.

Кросоувърът Toyota RAV4 има пробег от 51,5 км, след като светне лампата на резерва, а Chevrolet Silverado – 53,6 км. При Honda CR-V горивото стига за 60,3 км, а при Ford F-150 – за 62,9 км. Резултатът на Toyota Camry е 101,9 км, на Honda Civic – 102,4, на Toyota Corolla – 102,5 км, а на Honda Accord – 107,6 км.

Експертите на изданието предупреждават, че каране с ниско ниво на гориво в резервоара е опасно, тъй като може да нанесе сериозни щети на някои от системите на автомобила, в това число бензиновата помпа и катализатора.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!