fbpx

Кога е основана българската държава?

www.bgonair.bg

За съкровището на Кан Кубрат разказа д-р Мариела Инкова от НИМ пред Bulgaria ON AIR
„Съкровището на Кан Кубрат е невероятно богато. То е открито случайно от деца през 1912 година край селцето Малая Перепершчина, тогавашната Руска империя, днешна Украйна. Кракът на едно от децата попада в дъното на един от съдовете, те го носят у дома и първоначално майка им дори смята, че някой е обрал местната църква. След това местните власти се опитват да съберат отсените от селяните съдове и предмети. Събрани са над 800 предмета, 25 килограма злато, 50 килограма сребро. От 1914 година съкровището се пази в Ермитажа“ – разказа гл.асистент д-р Мариела Инкова от НИМ в предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR.

В съкровището има не един, а четири меча, но най-впечатляващ е този, който е дар от ромейския император. Догодина се очаква мечът на Кубрат да бъде изложен в България. На въпрос на водещия кога всъщност е основана българската държава, Мариела Инкова посочи, че от намерени медальони на император Ираклий в съкровището, може да отнесем основаването на България към 629-630 г.

Иест!
И аз стгнах до същият извод, но проследявайки живота на региона. ☺️

Българската държава е основана ТУК точно както го пише в учебниците, а тия съдове, дето са намерени в Украйна и са на Хан Кубрат, може да се отнасят за държавата на Кубрат, а не за нашата – на нашата територия е основана държавата ни от хан Аспарух!!! – има разлика и не си мислете, че сте открили топлата вода. Не мога да разбера защо непрекъснато ровите и се чудите как да объркате народа!

не ровете там където не Ви е работата Денят на Мъртвите наближава

глупостите ви край нямат, за тези открития се е знаело години преди да бъде написана историята във учебниците по история на България. Офицялно е приета 681г….като че ли нещо ново сте открили до момента , и за него до сега едва ли не никой не е знаел, и че и нова година за създаване…еееййй луда работа..след още 10-20 години може да се окаже и на стотната година 🙂

Български държави има няколко. След Велика България на Кан Кубрат са създадени поне още две – едната от Кан Аспарух, а другата е Волжскка България, със столица Казан просъществувала до 13-ти век. За разлика от нашата държава там се е изповядвял исляма. Мое лично мнение е, че това са така наречените от Сталин татари ( да не забравяме, че столицата на Татарстан 2 в Руската федерация е същия този Казан. )

Дунавска България е продължение на Фанагория(Стара Велика България). 🙂

Има записки в които става въпрос за България(не за българи) много преди 681г.. Много скоро очаквам да стане известно на историците, че прериода всъщност е 157-164г.

Имах възможност да видя съкровището То беше изложено Съдебната палата тогава/НИМ/, докарано тук по времето на Людмила Живкова.За това всички пропускат тоя факт.Тогава меча не интедифициран.Когато разглеждах експонатите изпитах някакво странно вълнение.

БЪЛГАРИЯ е основана тук ,на тази територия (от Белград до Цариград, и от Киев до Крит), през 1495 г. пр. Хр., най-вероятно на 22.06. – денят на Лятното равноденствие.Според сериозни исторически източници.

БЪЛГАРИЯ е основана тук ,на тази територия (от Белград до Цариград, и от Киев до Крит), през 1495 г. пр. Хр., най-вероятно на 22.06. – денят на Лятното равноденствие.Според сериозни исторически източници.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!