fbpx

Кобрата вече е висшист! Бакалавърът Пулев от НСА се дипломира с тема, по която е експерт

снимка: Ilian Telkedjiev TJphotosLAP.bg

13 дни след като извоюва по категоричен начин правото да бъде за трети път в кариерата си официален претендент за световната титла по бокс в тежка категория, Кубрат Пулев свърши още едно важно нещо в живота – дипломира се като бакалавър от НСА „Васил Левски” в София, съобщи „Накратко“.

Пулев, който на 27 октомври пред 130 000 зрители в „Арена Армеец” надви в 12-рундова тактическа битка британеца Хюи Фюри в елиминационния двубой на Международната боксова федерация (IBF), получи тържествено дипломата си от ректора на висшето учебно заведение проф. Пенчо Гешев.

Облечен в елегантен костюм с вратовръзка и широко усмихнат (очевидно тога с размерите на почти двуметровия и тежащ 110 кг боксьор не е могло да се намери), Кубрат едва закрепи академичната си шапка за дипломиране върху главата, но участва активно в церемонията и заедно с останалите си колеги-дипломанти накрая хвърли черната шапка за късмет.

Дипломната работа, с която Кубрат Пулев защити бакалавърска степен се казва „Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезателите по бокс”. Научен ръководител на Кобрата бе доц. Галина Домусчиева-Роглева. На защитата му присъстваха преподаватели от катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички”.

И така, след 27 мача и 26 победи на професионалния ринг, по-големият от двамата братя Пулеви също изкова дипломата си за висше образование. А тук с 2-1 води по-малкият Тервел, който освен бакалавър от НСА има и юридическо образование, което завърши преди няколко години.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!