Кмет падна от пет метра докато сменя улично осветление, претъпя сложна операция в Пловдив

реклама

Снимка trafficnews.bg

Изключително сложна операция на тазобедрената става извърши шефа на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Владимир Ставрев и неговият екип. Пациентът е 39-годишният кмет на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф, който преди няколко дни се качил сам да сменя крушките на уличното осветление в селото. Кметът взел стълба и се покатерил на пет метра височина, но в един момент го ударило ток,  той политнал и паднал. След падането има счупване на ямката на тазобедрената става, на лявото бедро и на ръката, пише trafficnews.bg.

„Всичко стана за секунди, просто ми причерня и паднах. Много благодаря на професор Ставрев, благодарение на който вече мога да се обръщам в леглото”, коментира Назиф.

Кметът не за първи път сменя лампите в селото, тъй като договорът на фирмата, която била наета за поддръжка е изтекъл и не е подновен.

В момента мюсюлманите са в пост преди големия празник Рамазан Байрям и всяка вечер хората от селото посещават местната джамия за молитва, за това и кметът искал да оправи уличното осветление, за да могат възрастните жени спокойно да ходят до храма.

След операцията кметът се чувства много добре, а от утре ще може да сяда в леглото. Следващите дни ще започне раздвижване. Заедно с кмета през изминалата седмица проф. д-р Ставрев и екипа му са извършили още две подобни операции.

Лекарят разказа, че в миналото е било напълно невъзможно хора с такива счупвания да бъдат оперирани, а се е налагало в продължение на месеци да лежат напълно неподвижни, за да могат да им зарастнат счупванията.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
МВР за детето в Якоруда: Намерихме го в гората на 13 км от дома му, родителите не дават никаква информация

реклама Изчезналият 2-годишен Мехмед от Якоруда е намерен сам в гората, близо до съседното село. Това е на 13 км от дома му. Тепърва всички детайли по случая ще се изясняват. Това съобщиха местните органи на реда, пише eurocom.bg.   „Здравословното му състояние по първоначални данни е добро. Живо и …

Новини
LifeOnline: Софи Маринова пак ще пее в „Капките“

реклама Снимка ФБ Макар и до старта на „Като две капки вода 9“ да има поне половин година, вече текат преговори с участниците. В ход е и цялостен план за шоуто, което забавлява младо и старо пред екрана по три месеца през пролетта. Първият сигурен участник е Софи Маринова, научи …

Новини
Бойко Борисов: Засега да, правителството остава в този формат

реклама Кадър видео ФБ Засега да, правителството остава в този формат. Вижте, всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, когато има нормално мислещи политици, които вземат предвид мнението на другите. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Бойков, който инспектира строежа на магистрала „Хемус“, пише …