Кметът на Сливен гони 300 бона, Фандъкова води по имоти

Новини

Малко очаквано, но най-заможен сред кметовете на десетте най-големи областни центрове е градоначалникът на Сливен.
Стефан Радев има налични 30 000 лева и 6500 евро. Отделно държи на влог 147 000 лева и 27 000 евро. От договор за брокерски услуги е прибрал 53 бона, още 62 000 от дивиденти, купил си е и ценни книжа за повече от 20 000 лева. Затова и ипотечния му кредит от 48 000 лева не изглежда проблем за неговото състояние, пише Стандарт.
С най-много имоти в Топ 10 на кметовете на най-големи общини е столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.
Със съпруга й притежават два апартамента от 97 и 56 квадрата в София, право на строеж за още един, както и магазин от 42 квадрата, получен като обезщетение.
В декларацията присъстват също къща с двор в Самоков, още един такъв имот в село Сопот край Угърчин, парцели в Белчин баня и Бистрица.
Описани са придобити още при реституцията през 1995 г. ниви и ливади край Белчин
Фандъкова и съпругът притежават и три автомобила.
Общите влогове на семейството обаче са се стопили от 100 000 до близо 60 000.
Много имоти, но само в едно село има и управникът на Добрич Йордан Йорданов. Той притежава просторен апартамент от 113 квадрата и още по-голям офис от 171 кв. м. в областния център, получени през 2017 по наследство. Пак тогава е станал собственик на 19 сгради, постройки, стопански дворове и терени в село Карапелит.
Според проведена наскоро анкета сред пловдивчани те слагат своя управник Иван Тотев за №1 по богатство, изпреварвайки бизнесмени като Георги Гергов и Ветко Арабаджиев.
По данъчна декларация обаче Тотев няма никаква промяна в имотното си състояние и разполага само с 19 000 лева налични финансови средства. Към тях трябва да се прибавят влогове в банки на него и съпругата му в размер на 70 000 лева. Парите са спестени от заплати и дарение от родителите им.
За последната година пловдивският градоначалник е изхарчил 11 000 лева за командировка в САЩ и още 4000 лева за такива в Хелзинки. И двата касови ордера са били платени от ГЕРБ.
Кметът на Варна Иван Портних не е сред бедните с наличните 50 000 лева. Те обаче са доста скромна сума пред притежаваните от жена му 310 000 лева. Преди година обаче двамата са имали със сто бона повече. Половинката на Портних отделно има и два влога в левове и евро, общо за 12 бона. На нейно име се води и кредит за 17 000 лева.
Кметът на Бургас Димитър Николов и съпругата му си купили миналата година „Фолксваген Пасат“ за 12 бона. Половинката на управника притежава 50 бона в наличност, пак тя има пет влога в левове и евро, общо за 12 бона.
Кметът на Шумен Любомир Христов заедно със съпругата му държат на влог 46 000 лева.
Доста по-назад е управникът на Русе Пламен Стоилов, който може да се похвали с един банков влог от 21 000 лева.
Колегата му от Плевен Георг Спартански пък държи в банка само 12 000 лева.
Нито лев не е заделил настрани кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е декларирал само заработените за годината 30 000 лв. от заплати.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Нямам дребни да ви върна“? В тази държава глобяват търговците за пропуснато ресто от дребни монети

Търговец, който не върне ресто от 1 цент на клиент, рискува да бъде наказан с глоба от 300 до 2000 евро. Това предвижда законопроект за защита на потребителя, приет от черногорското правителство, съобщават местни медии, цитирани от Блиц. Поводът за мярката са постъпвали оплаквания от потребители, че не им се …

Новини
Сам в самолета: Мъж се оказа единственият пътник на този полет и преживя нещо неописуемо (видео)

Пътешественик получи обслужване като в частен джет, след като за негова изненада се оказал единственият пътник в самолета. Винсент Пеоне пътувал с Delta Air Lines до Солт Лейк Сити, когато разбрал, че е единственият гост на борда. Пеоне, който е филмов режисьор, разказа пред „Вашингтон Поуст“, че вероятно се е …

Новини
Това го нямаше по нашите язовири! Рибар улови екзотичен хищник в „Пчелина”

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина”, предаде Нова телевизия. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми …