Китайците отново изумиха света: Изградиха плаващ път върху река

Новини
1

www.bgonair.bg

Съоръжението е дълго цели 500 метра и по него могат да се движат както пешеходци, така и превозни средства
Китай е известен със своите мегаструктури и инженерни нововъведения. Днес източната страна отново изумява света с воден път.

Необикновеното съоръжение се намира в провинция Хубей в Центален Китай и представлява дървена пешеходна пътека, която преминава през средата на река и се простира на цели 500 метра.

Но това не е обикновена дървена пътека. За улеснение на местните жители, китайските инженери са пригодили по нея да могат да се движат и моторни превозни средства без никакъв проблем.

Клипче на модерното съоръжение с преминаваща кола по него се появи в социалните мрежи и предизвика множество коментари. Ето как го коментират част от хората: „Китайците правят път ВЪРХУ реката, а ние една нормална магистрала нямаме, какво остава за останалата част от пътната мрежа“.

loading...

СТРАХОТНО. ВИНАГИ ВОДЕЩОТО за оригиналните решения е ИДЕЯТА, НО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ е невероятно..Как пренебрежително се говореше преди време..за техни инструменти КИТАЙСКИ БОКЛУК…А ако не са те- колко човека могат да си купят маркови ? Работя само с китайски и нямам никакви проблеми..Не случайно –..Всичко, което се прави в света е в Китай…Всички знаем за понтонните мостове, но тук е върховно. Не се отваря клипът.Направете нещо !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
За първи път изплатиха месец по-рано субсидии на розопроизводителите

ДФ „Земеделие“ преведе над 3,3 млн. лв. (3 387 522 лв.) по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период“, прилагана през 2020 г. За първи път финансова подкрепа за растителнозащитни дейности …

Новини
Франция сваля мерките: Отварят заведения, паркове, плажове, училища

Франция преминава към втората фаза на смекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19. От днес отварят кафенетата, баровете и ресторантите. В Париж вече са достъпни за посещения и парковете, пише БНТ. Франция обръща нова страница. Затворените от 15 март кафенета, барове и ресторанти отново работят от днес, дори от първите часове …

Новини
Във Варна тръгва монтажа на 31 зарядни станции за електромобили

До седмица във Варна ще започне монтирането на 31 зарядни станции за електромобили. Договорът вече е подписан. Все още се уточнява дизайнът на системата, заяви Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“, информира БНТ. За публично ползване са предвидени 22 зарядни станции, от които 10 ще бъдат …